13-08-2020, 21:47, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Value Fund ziet potentie in Britse Mitie Group

Het Hof Hoorneman Value Fund vergrootte in de maand juli zijn posities in onder meer Paragon Banking Group en diverse Chinese posities. Daarnaast werd Mitie Group aan het fonds toegevoegd.

“Paragon is een goed geleide ‘buy-to-let’-bank met voldoende solvabiliteit en liquiditeit”, aldus fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. “De bank is doorgaans goed winstgevend, maar wordt geraakt door de coronacrisis. Onze inschatting is echter dat de onderneming dit goed kan managen.”  

Ook werd bijgekocht in Zhejiang Expressway en Brilliance Automotive uit China. Brilliance profiteert van de weer aantrekkende vraag naar luxe auto’s in China, terwijl Zhejiang Expressway een duidelijke onderwaardering kent ten opzichte van haar tolwegdivisie en haar belang in Zheshang Securities (financial brokerage).

Nieuw in het fonds is Mitie Group, een Brits bedrijf dat actief is in faciliteits-management met werkzaamheden gerelateerd aan onderhoud en herstel van industriële en commerciële gebouwen. Fondsbeheerder Najib Nakad: “Het bedrijf heeft extra geld opgehaald voor de versterking van de balans en een geplande overname later dit jaar. Hiermee zal de omvang van Mitie aanzienlijk vergroot worden, krijgt het een gezonde financiële balans en heeft het winstmargepotentieel vanwege combinatievoordelen.”  

De blootstelling aan de Chinese batterijenfabrikanten Tianneng Power en Chaowei Power is afgebouwd, nadat de weging was opgelopen door een sterke koersstijging, met name bij Tianneng.

Het Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in bedrijven die volgens onze analyse onder hun intrinsieke waarde worden verhandeld. In de maand juli 2020 boekte het een rendement van 3,5%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -15,2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`