09-07-2021, 14:00, LAATSTE UPDATE: 04-08-2021

Real Estate Value Fund plust dankzij winkelvastgoed

Real Estate Value Fund, Q2 2021

In het tweede kwartaal van 2021 boekte het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund een rendement van 11,2%. Daarmee komt het rendement YTD uit op 13,3%.

Het Real Estate Value Fund kende een bijzonder sterk tweede kwartaal. Niet alleen profiteerde het fonds van een sterke Europese vastgoedmarkt als geheel, het presteerde ook sterker dan die markt. Diverse winkelvastgoedondernemingen droegen hieraan bij.

Buffers
De wederopstanding van Europees vastgoed is te danken aan de succesvolle uitrol van grootschalige vaccinatieprogramma’s. Tot dusver weegt het positieve effect ruimschoots op tegen zorgen over nieuwe varianten van het virus. Winkelstraten lopen weer vol, terrassen zijn gezellig druk en zelfs voetbalstadions worden tot de toegestane capaciteit gevuld.

Tegelijkertijd hebben internetverkopen en thuiswerken een vlucht genomen. “Dit noopt ons ertoe zeer kritisch te blijven naar winkel- en ander commercieel vastgoed en aanzienlijke veiligheidsbuffers te eisen voor de aannames die gemaakt worden”, vertelt fondsbeheerder Robin Franken. “Maar onrust biedt ook kansen. We laten posities pas vallen als de fundamenten van de beleggingen niet langer aan onze criteria voldoen.”

Supermarkten
In het tweede kwartaal is de positie in Eurocommercial Properties verkocht. De koers van deze onderneming presteerde aanzienlijk sterker dan van vergelijkbare ondernemingen. Dit was een gevolg van de gezonde balans en van het feit dat het bedrijf veel supermarkten als huurders in de portefeuille heeft. Dat laatste drukt overigens ook het herstelpotentieel na de coronacrisis. De verkoop bracht de blootstelling naar winkelvastgoed weer in lijn met de markt. De opbrengst is gebruikt om de liquiditeitspositie van het fonds te versterken.  

Ook zijn de vastrentende posities van het fonds verkocht. “Hemingway Debenture en Raven Russia zijn tijdens de crisis goed blijven liggen, maar we willen het fonds de komende periode meer blootstellen aan het brede marktherstel.”

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in vastgoedfondsen.  

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Real Estate Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`