11-02-2021, 10:49, LAATSTE UPDATE: 08-03-2021

Roerig begin 2021 voor Europees vastgoed

Real Estate Value Fund, januari 2021

In het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund liet het Europese retailvastgoed een rally zien in reactie op de kortstondige Gamestop-hype.

De maand januari was een roerige markt voor de Europese vastgoedmarkten. Aandelen die sterk presteerden tijdens de coronacrisis, kwamen in de eerste week onder druk te liggen, terwijl Value-aandelen mooie rendementen noteerden.

Het sentiment draaide even om tot op de 26ste van de maand de Gamestop-mania losbrak. Dit leidde ertoe dat de meer ‘geshorte’ aandelen in de markt een sterke rally lieten zien. In het Real Estate Value Fund betekende dit een stijging van retailvastgoed dat in het fonds al langer een discussiepunt vormt. Dagenlang liepen de koersen van deze ondernemingen aanzienlijk op.

De fondsbeheerder besloot om dit positieve koerssentiment te gebruiken om de positie in Unibail-Rodamco-Westfield licht te verlagen, nadat die in een week tijd met ruim 29 procent was opgelopen. In de dagen erna viel de koers weer wat terug.

“Ook het jaar 2021 zal in het teken blijven staan van het coronavirus”, zegt fondsbeheerder Robin Franken. “Het blijft een strijd tussen enerzijds optimisme over vaccinaties en anderzijds aanhoudende nervositeit over besmettingscijfers.”

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand januari 2021 boekte het een rendement van -1,1%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Real Estate Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`