09-05-2021, 11:39, LAATSTE UPDATE: 09-06-2021

Oplopende vaccinatiegraad stuwt Real Estate Value Fund

Real Estate Value Fund, april 2021

Voor de Europese vastgoedbelegger was april de beste maand van het jaar tot dusver. Dat was ook zichtbaar in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund.

Positieve ontwikkelingen in de vaccinatiegraad en de succesvolle resultaten van de campagnes zorgen voor hernieuwd optimisme in de markt. Juist sectoren die lang onder druk hebben gestaan, zoals vastgoed, lieten in april sterke resultaten zien.

In de retailmarkt is zeker nog geen sprake is van normalisatie. Toch zijn zowel Wereldhave als Unibail-Rodamco-Westfield er in april in geslaagd om een deel van hun vastgoed te verkopen, om daarmee hun balans te beschermen.  

Bij beide bedrijven vonden verkopen plaats op de boekwaarde van eind FY2020. “Dit betekent dat ze aanzienlijk hogere prijzen hebben weten te realiseren dan de beurskoers doet vermoeden, ondanks alle onzekerheden”, vertelt fondsbeheerder Robin Franken. “Dit geeft een beeld van het opwaarts potentieel dat nog altijd in het vat zit.”

Ander groot nieuws was dat het Duitse Hooggerechtshof de huurbevriezing in Berlijn ongrondwettelijk heeft verklaard. In het fonds was dit positief voor beleggingen als Vonovia en Covivio, ondanks dat de blootstelling naar Berlijn beperkt is.

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand april 2021 boekte het een rendement van 5,3%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 7,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Real Estate Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`