05-03-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 05-03-2020

Real Estate Value Fund: vastgoedmarkt hapert door virus

Real Estate Value Fund, Fondsupdate, februari 2020

Zorgen over het coronavirus domineerden de laatste week van februari. Dit liet ook de vastgoedmarkt niet ongemoeid, merkte ook het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund. 

Met name in de hoek van het Europese winkelvastgoed vielen zware klappen. Deze markt daalde met 11 procent ten opzichte van 6 procent van het overige vastgoed (kantoren, residentieel). 

“Deze daling heeft het winkelvastgoed goedkoper gemaakt dan ooit”, vertelt fondsbeheerder Robin Franken. “Het dividendrendement van een gemiddelde belegging nadert nu 10 procent en zelfs zeer sterke spelers als Unibail-Rodamco-Westfield kunnen rond deze prijzen worden gekocht.”

Het Real Estate Value Fund is al langere tijd, vanwege de extreem aantrekkelijke waarderingen, meer dan gemiddeld blootgesteld aan winkelvastgoed. “Hierdoor zijn we er niet in geslaagd beter te presteren in een slechte maand, zoals gebruikelijk is gegeven de invulling van het fonds.”

In de portefeuille is de positie in Worsley Investors, het voormalige AXA Property Trust, verkocht. Initieel had het bedrijf bekendgemaakt het fonds volledig te liquideren, maar later is besloten om een doorstart te maken met een klein gedeelte van de assets. Franken: “Hierdoor komt de onderwaardering niet langer naar ons als beleggers toe en verwatert het opwaartse potentieel.”

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand februari 2020 boekte het een rendement van -7,7%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -7,6%.

Dit artikel verwoordt de inzichten van Hof Hoorneman Bankiers. Het is geen beleggingsadvies. Verdiep u in de risico’s van beleggen voordat u eraan begint. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.