05-03-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 09-03-2020

Obligatie Fonds biedt veilig anker in roerige maand

Obligatie Fonds, Fondsupdate, februari 2020

Met een minnetje van 0,3 procent bleef het Hof Hoorneman Obligatie Fonds stevig overeind in een roerige maand die werd gedomineerd door berichten over het coronavirus.

De -0,3% was beter dan de index (-0,4%) en ETF (-0,95%). De corona-angst deed de rente fors dalen (-0,12 procentpunt bij de vijfjaarsrente),maar daar stond tegenover dat de risico-opslag op veilige leningen in de maand februari met 0,21 procentpunt toenam. 

“Per saldo een kleine min, maar de portefeuille doet wat hij moet doen: een veilig anker bieden voor het risicomijdende deel van de portefeuille”, vertelt fondsbeheerder Najib Nakad.

Twee posities werden verkocht omdat de resterende opbrengst negatief was. Het vrijgekomen geld is geïnvesteerd in langer lopende leningen. De meest interessante daarvan, aldus Nakad, was Dow Chemical, dat zijn eerste eurolening uitgaf. 

“Om dat tot een goed einde te brengen, was de korting bij de emissie groter dan normaal. Deze lening is daarom ook duidelijk beter blijven liggen in het beursgeweld van eind vorige maand.”

Het Obligatie Fonds, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in obligaties van kredietwaardige bedrijven. In de maand februari 2020 boekte het een rendement van -0,3%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 0,7%.

Dit artikel verwoordt de inzichten van Hof Hoorneman Bankiers. Het is geen beleggingsadvies. Verdiep u in de risico’s van beleggen voordat u eraan begint. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Header Obligatie Fonds

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.