09-04-2020, 14:55, LAATSTE UPDATE: 28-07-2020

Algemene en macro-economische ontwikkelingen - Q1 2020

Voordat we beginnen aan de economische analyse van het afgelopen kwartaal willen wij ons medeleven betuigen aan iedereen die is geraakt door de pandemie. Daarnaast hebben we bewondering voor de doorzettingskracht van mensen in de essentiële beroepen zoals onze zorgmedewerkers, politie, supermarktmedewerkers en alle andere landgenoten die in deze exceptionele situatie aan de frontlinies staan. Van ons kunt u verwachten dat wij volledig gefocust blijven op de samenstelling van uw portefeuilles. Dat is minder heldhaftig dan de bijdragen van eerdergenoemde groepen, maar moet juist in deze tijd zorgvuldig gebeuren. We hopen van harte dat u in goede gezondheid verkeert en dat we elkaar in betere tijden weer mogen ontmoeten.

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft de markten in het eerste kwartaal van 2020 voor grote uitdagingen gezet. Ongekende overheidsmaatregelen, die burgers in groten getale dwingen (zoveel mogelijk) binnen te blijven, kleurden de beurzen vanaf eind februari dieprood.

Aan de ene kant hadden markten te kampen met het wegvallen van aanbod door de sluiting van fabrieken, aan de andere kant stortte de vraag naar luxe goederen, zoals vakanties en auto’s, volledig in. Luchtvaartmaatschappijen schrapten tot wel 95 procent van hun internationale vluchten, terwijl andere maatschappijen, waaronder easyJet en Transavia, het radicale besluit namen om alle vliegtuigen voor de nabije toekomst aan de grond te houden.

Lees meer

Kwartaalbericht

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`