19-01-2021, 12:50, LAATSTE UPDATE: 19-01-2021

Algemene en macro-economische ontwikkelingen

Het vierde kwartaal van 2020 stond in het teken van de goedkeuring van coronavaccins. Financiële markten durven weer vooruit te kijken en tekenen van herstel dienen zich voorzichtig aan. Natuurlijk zijn er nog genoegonzekerheden: hoe worden de vaccinatiecampagnes georganiseerd?

Hoeveel mensen zullen het vaccin nemen? Wanneer kan er worden toegewerkt naar normalisatie? Nemen we het afgelopen jaar in ogenschouw, dan mogen we al deze vragen als luxeprobleem zien. De vraag is niet meer óf er een vaccin komt, maar slechts of terugkeer naar ‘normaal’ zes, twaalf of vijftien maanden in beslag gaat nemen. Voor de financiële markten is dat voor nu genoeg: het herstel is ingezet, ondersteund door de nog altijd voortdurende monetaire verruiming.  

OPLUCHTING
We mogen dan ook terugkijken op een zeer positief kwartaal. In het bijzonder sprong de maand november eruit qua rendementen. Die maand was een van de sterkste beursmaanden tot dusver van deze eeuw. De opluchtingsrally na het coronanieuws ondersteunde bijna alle beleggingscategorieën, met de grootste impuls voor coronagevoelige sectoren.

Lees meer

 

Kwartaalbericht

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`