09-11-2020, 10:44, LAATSTE UPDATE: 04-12-2020

Bedrijven in Global Fund investeren in innovatie 

Global Fund, oktober 2020

De maakindustrie wordt hard geraakt door de coronacrisis. Maar de crisis noopt bedrijven in het Hof Hoorneman Global Fund tot innovatie.  

Volgens Job Graven, fondsbeheerder van het Global Fund, zijn bedrijven binnen het fonds goed gepositioneerd om de wereldwijd aangescherpte maatregelen te doorstaan. “Ze hebben vaak al meerdere crises overleefd. Door hun schaal, geografische spreiding en ervaring weten zij te overleven en, idealiter, ook door te groeien.”

Bedrijven in en toeleveranciers aan de maakindustrie worden hard geraakt. Toch publiceerden Saint-Gobain, PPG, Bureau Veritas en DuPont in oktober degelijke cijfers. “Bedrijven gebruiken de crisis om kosten tegen het licht te houden, efficiënter te werken en te investeren in innovatie.”

Zo zetten bedrijven als Essity en Saint-Gobain nog meer in op automatisering en e-commerce. DuPont overweegt kunstmatige intelligentie in te zetten om fabrieken efficiënter te maken. “Bedrijven met pricing power kunnen een deel van de toegenomen efficiëntie omzetten in winst.”

Philips, Nestlé en Reckitt Benckiser profiteren van de effecten van de pandemie. Bayer kwam juist met een winstwaarschuwing, vooral door zwakte in de landbouwtak. Ook wordt het dividend naar beneden bijgesteld. De positie in Bayer is daarom van de hand gedaan.

Nieuw is Microsoft, een kwaliteitsbedrijf dat profiteert van de crisis. De tracker met tech-aandelen (waar Microsoft deel van uitmaakte) is gedeeltelijk verkocht.

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. In de maand oktober 2020 boekte het een rendement van -3,8%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -16,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Global Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`