04-08-2021, 16:41, LAATSTE UPDATE: 10-09-2021

Global Fund plukt vruchten van spreiding

Global Fund, Juli 2021 

Het Hof Hoorneman Global Fund belegt in zowel value- als groeiaandelen. De maand juli liet zien waarom spreiding bij beleggen zo belangrijk is.

Juli stond in het teken van dalende rentestanden. Aandelen met veel potentie voor de toekomst (tech) profiteerden, vanwege de verlaging van de verdisconteringsvoet die bij waarderingen wordt meegenomen. Uitschieter was Oracle, dat tot genoegen van analisten besloot zich nog verder te bekwamen in cloud-activiteiten. 

Reckitt Benckiser kende een mindere maand. De Britse onderneming presteerde sterk tijdens corona, maar de cijfers zijn nu teleurstellend. “Stijgende grondstofkosten zorgen voor minder rooskleurige vooruitzichten”, zegt fondsbeheerder Job Graven. 

De positie in CK Hutchinson is verkocht. Ontwikkelingen in de energietak zorgden voor afnemend vertrouwen in het bedrijf. 

Juli richtte tevens de schijnwerpers op de spreiding binnen de portefeuille van het Global Fund. Waar de value-stijl begin dit jaar sterker presteerde, was het in juli de beurt aan groeiaandelen. “De blootstelling naar beide stijlen beperkt het risico maand op maand.”

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. In de maand juli 2021 boekte het een rendement van 1,5%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 17,1.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Global Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`