10-09-2020, 14:12, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Global Fund: aanpassen aan nieuwe werkelijkheid

Halfjaarcijfers van onder meer Heineken, Medtronic en Diageo binnen het Hof Hoorneman Global Fund waren niet optimaal. Dit was echter geen verrassing en tekenen van herstel dienen zich aan.

Opvallend was dat de cijfers van Ahold en Walmart beter waren dan verwacht. Beide bedrijven lieten ook in absolute zin groei zien en Ahold verhoogde zelfs zijn winstverwachting voor 2020.

Heineken en Diageo echter publiceerden minder opbeurende cijfers. De daling in winst en omzet is zeer fors. Fondsbeheerder Job Graven wijst er echter op dat dit geen verrassing is. “Belangrijker, ook voor de ontwikkeling van de koers, zijn de verwachtingen nu de wereld zich stap voor stap aanpast aan een – tijdelijke – nieuwe wereld.”

Dit geldt ook voor Walt Disney, dat kampte met lege pretparken en filmstudio’s. “Maar ook dit lag in de lijn der verwachtingen”, aldus Graven. “Positief is dat Disney nieuwe films tegen extra kosten uitbrengt op Disney+. Dit kan een impuls geven aan het aantal abonnees, dat sowieso al hard groeit.”

Medtronic, ontwikkelaar van apparatuur voor de medische sector, laat na een aanvankelijke daling alweer sterk herstel zien. Graven toont voorzichtig optimistisch. “Er is langzaam herstel van de meeste economische indicatoren. Ook het vertrouwen bij consumenten en producenten verbetert.”

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. In de maand augustus 2020 boekte het een rendement van 2,5%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -13,6%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Global Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`