05-03-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 09-03-2020

Lichtpuntjes in moeilijke maand voor European Value Fund

European Value Fund, Fondsupdate, februari 2020

Het Hof Hoorneman European Value Fund ontkwam niet aan de verkoopdruk eind februari vanwege het coronavirus. Lichtpuntjes waren er in de winstcijfers van diverse bedrijven.

Nokia en Ordina vielen positief op met resultaten ‘die onze verwachtingen overtroffen’, aldus fondsbeheerder Job Graven. Datzelfde geldt voor Unibail Rodamco, hoewel het bedrijf daar weinig krediet voor krijgt. “Die koers blijft sterk onder druk liggen, zelfs nu het dividend (€ 10,80 op een koers van € 92, red.) houdbaar lijkt. Daarnaast noteert de onderneming op 50 procent korting van haar boekwaarde.” 

Tegenvallende cijfers kwamen er van WPP en Origin. In beide gevallen werd de positie opgehoogd, omdat volgens Graven ‘de investment case nog fier overeind staat’. “Wij zijn bereid langer vooruit te kijken dan een enkel jaar.”

De positie in easyJet werd fors gereduceerd nadat het coronavirus opdook in Italië. De sterke performance van Ordina werd deels verzilverd en geherinvesteerd in ondernemingen die volgens de fondsbeheerder te hard gedaald waren, zoals AT&S.

“Het was geen goede maand voor aandelen”, concludeert Graven. “Wel hebben we de portefeuille versterkt en daarmee het opwaarts potentieel vergroot. Naar onze mening is het fonds zeer aantrekkelijk gewaardeerd met een koers/winstverhouding van elf en een dividendrendement van 5 procent.”

Het European Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in ondergewaardeerde Europese bedrijven. In de maand februari 2020 boekte het een rendement van -10,1%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -13,4%.

Dit artikel verwoordt de inzichten van Hof Hoorneman Bankiers. Het is geen beleggingsadvies. Verdiep u in de risico’s van beleggen voordat u eraan begint. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Header European Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.