14-04-2021, 10:40, LAATSTE UPDATE: 09-05-2021

Opkomende markten beginnen sterk aan 2021

Emerging Markets Fund, Q1 2021

In het eerste kwartaal van 2021 boekte het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund een rendement van 10,7%.

Het eerste kwartaal was een sterk kwartaal voor het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund. De meeste opkomende landen zagen positieve rendementen. Positieve uitschieters in het fonds waren Sanjiang Fine Chemicals en AT&S.

Smartphones
Sanjiang presenteerde uitstekende cijfers over 2020 en AT&S profiteert van de toenemende vraag naar printplaten en substraten. Ook de belegging in iShares MSCI Taiwan Capped leverde een belangrijke bijdrage aan het rendement, vooral door de grote vraag naar elektronica voor smartphones, auto’s en datacenters. De Taiwanese beurs heeft een grote blootstelling aan de productie van elektronische componenten.  

Het fonds kocht bij in de Chileense drankenfabrikant Compania Cervecerias Unidas (CCU). “CCU rapporteerde goede jaarcijfers in februari, waarbij een herstel in consumptie duidelijk zichtbaar is vanaf de tweede helft van 2020”, verklaart analist Koen Hendriks.

AT&S deels verkocht
Daarnaast werd de weging in AT&S verlaagd, mede vanwege de sterk opgelopen koers. Het bedrijf heeft zeer goede groeivooruitzichten vanwege tekorten in substraten (die verbinding maken tussen de chip en de printplaat), maar de schulden zullen toenemen als gevolg van investeringen.  

Het bedrijf wil in 2023/2024 naar meer dan 2 miljard euro aan omzet – bijna een verdubbeling van het huidige niveau. Hiervoor investeert AT&S de komende vier jaar 200 miljoen euro extra in de substraten-divisie in Chongqing.

Fondsbeheerder Mark Kwakkenbos zegt hierover: “Hoewel dit op zichzelf goed nieuws is en de sterke marktpositie van het bedrijf onderstreept, maakt dit AT&S wel gevoeliger voor de impact van eventuele toekomstige winstmargedalingen.”

Tegenvallers
de markten presteerden ondermaats, zoals Brazilië en Turkije. Beide landen hebben te maken met politieke interventies, zoals het vervangen van de CEO bij Petrobras in Brazilië en het (opnieuw) wegsturen van het hoofd van de centrale bank van Turkije. Deze ontwikkelingen raakten het fonds minder, omdat het in beide landen een onderweging heeft.  

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten.  

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Emerging Markets Fund
2021-04-14 10:35:22

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`