09-11-2020, 10:58, LAATSTE UPDATE: 04-12-2020

Tolwegen draaien als vanouds in China

Emerging Markets Fund, oktober 2020

Oktober was een positieve maand voor veel opkomende landen in de Aziatische regio, merkte ook het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund.

In oktober is bijgekocht in Yuexiu Transport, een exploitant van tolwegen. Het bedrijf heeft meerdere maanden geen tol mogen heffen vanwege maatregelen van de Chinese overheid tegen COVID-19. Sinds mei is de tolheffing weer hervat en uit de omzetcijfers blijkt dat veel tolwegen alweer groeien ten opzichte van vorig jaar.  

De aandelenkoers echter heeft na een forse daling nauwelijks herstel laten zien. “Dit betekent dat Yuexiu Transport op een significante korting van de boekwaarde handelt, terwijl het bedrijf doorgaans een goed rendement op deze boekwaarde weet te maken”, zegt fondsbeheerder Koen Hendriks. “Ook overweegt de onderneming mee te doen aan een pilot om een of meerdere tolwegen in een REIT apart op de beurs te noteren. Dit zou de waarde van de tolwegen beter naar voren kunnen brengen” voegt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos hieraan toe.

Hoewel in China en ook Indonesië sprake is van herstel, blijft Thailand achter, vooral vanwege de demonstraties tegen de politiek. Ook Rusland blijft moeizaam. De Russische aandelenindex heeft een aanzienlijke blootstelling aan de energiesector, die het zwaar heeft vanwege de dalende olieprijs.  

Een stijger is het Filipijnse infrastructuurbedrijf Metro Pacific Investments, dat bekendmaakte eigen aandelen te kopen. Dit nieuws had een positief effect op de koers.

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. In de maand oktober 2020 boekte het een rendement van 1,7%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -9,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Emerging Markets Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`