10-09-2020, 14:08, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Niet alle regio’s profiteren van zwakke dollar  

De verzwakking van de Amerikaanse dollar is over het algemeen goed voor opkomende markten. Toch is dit effect niet in elke regio te zien, merkte het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund.

“In augustus bleven met name de Latijns-Amerikaanse landen achter qua rendement”, vertelt analist Koen Hendriks. Daarentegen was augustus over het algemeen wel een goede maand voor aandelen in de technologie sector. Hierin zit het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund onderwogen omdat we de waarderingen te hoog vinden.  

De cijfers van de Chinese bedrijven in de portefeuille die in augustus werden gepubliceerd zijn gezien de omstandigheden wel positief. “Daar lijkt het economisch herstel dat aan het einde van het eerste kwartaal is begonnen door te zetten. Dat geeft een goede moed voor de tweede helft van het jaar.”

In de afgelopen maand kocht Treasure ASA eigen aandelen in. Treasure ASA is een holding die op een ruime korting handelt van haar belang in het Koreaanse Hyundai Glovis. De onderneming koopt zo nu en dan eigen aandelen in. “Dit is een goed signaal over de waarde die men in het eigen bedrijf ziet.”

In augustus zijn binnen het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund geen transacties gedaan.

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. In de maand augustus 2020 boekte het een rendement van -1,2%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -10,5%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Emerging Markets Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`