09-10-2020, 16:35, LAATSTE UPDATE: 09-11-2020

Onze bedrijven met hun beursnotering in Hongkong kunnen profiteren van hogere beurswaarderingen in China

China Value Fund, Q3 2020

In het derde kwartaal van 2020 boekte het Hof Hoorneman China Value Fund een rendement van 1,8%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -7.6%.

Veel Chinese bedrijven publiceerden het afgelopen kwartaal hun resultaten over de eerste helft van 2020. De Chinese economie daalde in het eerste kwartaal met 6,8 procent, maar liet na het succesvol beteugelen van de COVID-19-uitbraak in het tweede kwartaal een herstel zien van 3,2 procent. Deze trend zien we ook terug in de halfjaarcijfers van bedrijven in het China Value Fund.  

“Het herstel in het tweede kwartaal is sterk en bedrijven boeken gezien de omstandigheden solide resultaten”, vertelt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. “Ook zien we dat over de breedte de financiële gezondheid en de balans van ondernemingen sterk blijft. Zoals verwacht komen onze bedrijven op een goede manier door de crisis en verkeren ze in de positie om te profiteren van het herstel.”

In het kwartaal is onder meer bijgekocht in Fufeng en CK Hutchison. Fufeng is een marktleider in voedingssupplementen voor mensen en dieren, met een kostenvoordeel ten opzichte van concurrenten. De huidige crisis en de varkenspest in China zorgen voor een tijdelijke terugval in de winstgevendheid. “We verwachten dat Fufeng zal profiteren wanneer de omstandigheden verbeteren”, zegt Kwakkenbos.  

CK Hutchison, voornamelijk actief in China en Europa, is een conglomeraat met activiteiten in telecommunicatie (3 Group), infrastructuur (water- en gasnetwerken), retail (AS Watson), energie en havens. De beurskoers is na de COVID-19-uitbraak hard gedaald en biedt een aanzienlijke korting op de ingeschatte waarde van de activiteiten.  

Aan de andere kant is de blootstelling aan de Chinese batterijenfabrikanten Tianneng Power en Chaowei Power afgebouwd. Tianneng kreeg goedkeuring om zijn aandelen ook een beursnotering te geven in Shanghai, alwaar de beurswaarderingen beduidend hoger liggen dan in Hongkong. Dit vooruitzicht heeft de waardering van Tianneng in Hongkong dan ook omhoog gebracht.  

Opvallend is dat steeds meer Chinese bedrijven op de beurs van Hongkong een beursnotering in China onderzoeken. Xingda en Minth zijn daar binnen het fonds een voorbeeld van. “Met name de koers van Minth heeft hier al zeer positief op gereageerd”, laat Kwakkenbos weten. Daarnaast heeft het bedrijf veel orders ontvangen voor een nieuw product voor elektrische auto’s. Het nieuws dat ze in de leveranciersketen van Tesla zijn opgenomen, is volgens de fondsbeheerder ‘zeer positief ontvangen’.

Tegen het einde van het kwartaal is de positie in Changshouhua gereduceerd. De onderneming ontving een overnamebod en de koers is hierdoor sterk hersteld.

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie.  

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Header China Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`