08-03-2021, 16:43, LAATSTE UPDATE: 14-04-2021

China dendert door

China Value Fund, februari 2021

De economische ontwikkelingen in China zijn goed en de verwachtingen zijn nog beter. Dat was ook zichtbaar in het Hof Hoorneman China Value Fund.

De uitschieters van februari waren Texhong Textiles en Sanjiang Fine Chemical. Texhong maakte bekend dat de winst over 2020 ongeveer 45 procent lager zal liggen dan in 2019. Dit was goed nieuws, omdat het betekent dat het bedrijf in de tweede helft van 2020 het niveau van vóór de pandemie heeft weten te bereiken.  

Sanjiang profiteerde op zijn beurt van positieve ontwikkelingen van de verkoopprijzen en de sterke winstontwikkeling gedurende het afgelopen jaar.

De positie in Johnson Electric, toeleverancier aan de auto-industrie, is grotendeels verkocht. De koers is sterk opgelopen op basis van goede bedrijfscijfers. “Het laatste kwartaal van 2020 steeg de omzet met maar liefst 18 procent”, verklaart fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. “Gezien de uitdagingen die de onderneming zal ondervinden door de transitie naar elektrisch rijden, besloten we winst te nemen.”

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. In de maand februari 2021 boekte het een rendement van 7,7%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 9,3%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

China Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`