05-03-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 05-03-2020

China Value Fund houdt blik gericht op lange termijn

China Value Fund, Fondsupdate, februari 2020 

Het Chinees nieuwjaar en het coronavirus deden de economie geen goed. Het China Value Fund belegt juist daarom in bedrijven die gepositioneerd zijn om mindere tijden te doorstaan.

Een van de bedrijven die zeer goede resultaten laat zien is Vinda. De koers is sinds begin dit jaar met meer dan 40 procent opgelopen. Fondsbeheerder Mark Kwakkenbos: “Dit hebben we gebruikt om de positie te reduceren en de opbrengst te herinvesteren in andere ondernemingen die door tijdelijke uitdagingen fors zijn afgewaardeerd.”

Zo werd de distributeur van Nike en Adidas aan de portefeuille toegevoegd. Door de uitbraak van het coronavirus was Pou Sheng genoodzaakt een deel van zijn winkels te sluiten. “Dit heeft een grote impact op de winstgevendheid voor de korte termijn. Maar voor de lange termijn heeft de onderneming gezonde vooruitzichten in de Chinese consumentenmarkt.”

Ook kocht het fonds de aandelen in Yuexiu Transport terug. Deze werden in oktober 2019 van de hand gedaan nadat ze fors waren opgelopen vanwege enthousiasme over de overname van nieuwe tolwegen. De inkomsten vielen echter tegen. “Maar ook hier zien we voor de lange termijn een sterke onderneming met veel potentie.”

De impact van het coronavirus mag niet worden onderschat. “Maar wij beleggen in financieel sterke bedrijven met een sterke marktpositie, die snel kunnen herstellen zodra de situatie normaliseert.”

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. In de maand februari 2020 boekte het een rendement van -1,8%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -3,9%.

Dit artikel verwoordt de inzichten van Hof Hoorneman Bankiers. Het is geen beleggingsadvies. Verdiep u in de risico’s van beleggen voordat u eraan begint. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.