Wat betekent de overname van Hof Hoorneman Bankiers voor u?

Onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank wordt Hof Hoorneman Bankiers overgenomen door Van Lanschot Kempen. De identiteit en beleggingsstrategieën van beide banken sluiten goed op elkaar aan, en dankzij de schaalgrootte kunnen we u als klant nog meer mogelijkheden bieden. U blijft contact houden met dezelfde vertrouwde Hof Hoorneman-gezichten.

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat de overname vragen bij u oproept: wat gaat er veranderen? Wat blijft er bij het oude? Dat is niet meer dan logisch en daarom zetten we ons in om deze integratie zo duidelijk en transparant mogelijk te laten verlopen.

Vooropgesteld: als twee organisaties samengaan, dan gaan er zaken veranderen – maar lang niet alles. Zo zal het contact met uw vertrouwde contactpersoon blijven. U kunt daarbij onverminderd rekenen op het persoonlijke maatwerk dat u van ons gewend bent. Daarnaast kunnen wij u door de overname aanvullende services bieden naast de dienstverlening die u van ons gewend bent. Concreet betekent dit dat wij veel nieuwe mogelijkheden zien om samen uw vermogenswensen te blijven verwezenlijken.

Tussen de activiteiten van Hof Hoorneman en Van Lanschot Kempen bestaat veel overlap. Wij passen bij elkaar vanwege de persoonlijke klantbenadering en het overeenkomstig aanbod van private banking, online banking en fondsbeheer. Daar bovenop biedt de schaalgrootte van Van Lanschot Kempen veel extra voordelen.  

“Naleving van wet- en regelgeving is cruciaal voor alle betrokken partijen. Door ons samengaan met Van Lanschot Kempen ontstaat er een betere balans tussen compliance en de dienstverlening aan onze klanten.” - Jaco Aardoom, Managing Director 

Het is tegenwoordig zo dat financiële instellingen aan steeds meer wetten en regels moeten voldoen. Dat is in uw, ons én het algemeen belang. Het voldoen aan deze almaar toenemende wet- en regelgeving legt verhoudingsgewijs een steeds grotere druk op kleinere organisaties als de onze. In dit opzicht zorgt de overname voor een meer gezonde balans tussen compliance en de dienstverlening aan onze klanten.   Schaalgrootte betekent bovendien dat wij ook in staat zullen worden gesteld om onze klanten een breder scala aan diensten aan te bieden. Denk hierbij aan hypotheken of financiële planning, zaken die wij in het verleden aan andere banken moesten laten.

“Hof Hoorneman Bankiers is groot geworden met onze Value-aanpak: investeren in bedrijven die de markt nog niet op waarde schat. En dat door grondig onderzoek van onze eigen fondsbeheerders en analisten. Deze aanpak wordt voortgezet bij Van Lanschot Kempen.” - Najib Nakad, Directeur Beleggingen

Deze extra diensten komen naast onze vertrouwde producten, zoals de Value Investing-portefeuilles, die bij Van Lanschot Kempen zullen worden voortgezet door Najib Nakad en zijn collega’s. Ons team zal daarbij ook gebruikmaken van de kennis en expertise van Kempen Asset Management, wat de portefeuilles alleen maar ten goede kan komen.

“Bankieren draait om vertrouwen. Relaties worden hechter naarmate je elkaar beter leert kennen. Ik ben blij dat alle Hof Hoorneman-medewerkers welkom zijn bij Van Lanschot Kempen en dat die persoonlijke band met onze klanten daarmee behouden blijft.” - Adriaan Wijt, Directeur Private Banking

In de loop van 2021 zal het integratieproces starten. In de eerste helft van 2021 zal uw bestaande contactpersoon met u afstemmen welke vorm van dienstverlening het best bij u past. Wij streven ernaar om dit voor u als klant soepel te laten verlopen. 

Wij zijn dankbaar voor het prettige contact en hechte relatie die we in de loop der jaren met u hebben opgebouwd. Uiteindelijk draait alles om vertrouwen. Wij zien er dan ook naar uit om op basis van dit vertrouwen samen met u verder te mogen bouwen aan een mooie toekomst bij Van Lanschot Kempen. 

Heeft u vragen over de overname? Wij staan u graag te woord. Neem contact op via 0182-597777 of info@hofhoorneman.nl.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.