07-12-2020, 14:07, LAATSTE UPDATE: 12-01-2021

Value Fund neemt winst na ‘vaccin-boost’

Value Fund, november 2020

November was een bijzonder positieve maand voor het Hof Hoorneman Value Fund. Diverse posities werden met winst verkocht na gunstig coronanieuws.

Berichtgeving over coronavaccins leidde in november tot marktbreed enthousiasme. “Met name sectoren die flink te lijden hebben onder de coronamaatregelen wisten sterk te herstellen”, vertelt Mark Kwakkenbos, fondsbeheerder van het Value Fund.

China loopt voorop dankzij het succesvol beteugelen van het virus. Dit is ook terug te zien in bepaalde aandelen. Ten opzichte van het dieptepunt eerder dit jaar zijn Minth en Xinyi Glass ruim verdubbeld. “Daarom hebben we besloten winst te nemen”, aldus fondsbeheerder Najib Nakad. “Minth hebben we volledig verkocht en Xinyi Glass gedeeltelijk.”

De opbrengst is geherinvesteerd in investeringsmaatschappijen Swire Pacific en CK Hutchison (Hongkong). “Ook zij profiteren van het herstel, maar dit komt minder tot uitdrukking in de koers. Ze hebben goede bezittingen en een sterke financiële positie. Toch handelen ze op een korting ten opzichte van de waarde van hun bezittingen, die veelal ook beursgenoteerd zijn.”

In Amerika werd de positie in IBM opgehoogd. De omzetgroei van de onderneming is al jaren moeizaam, wat de aandelenkoers drukt. Maar de groei van clouddiensten en het afsplitsen van een deel van de activiteiten zorgen voor een aantrekkelijker groeiprofiel. “Dit zien wij als een belangrijke trigger voor een hogere beurskoers. Daarbij keert het bedrijf een aantrekkelijk dividend uit” zegt Nakad.

Het Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in bedrijven die volgens onze analyse onder hun intrinsieke waarde worden verhandeld. In de maand november 2020 boekte het een rendement van 13,1%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -5,1%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`