09-03-2021, 11:16, LAATSTE UPDATE: 14-04-2021

Bierconsumptie neemt weer toe

Value Fund, februari 2021

Goede ontwikkelingen in China en in de verzekeringssector zorgden voor een zeer positieve maand voor het Hof Hoorneman Value Fund.

Het nieuws dat de winst van Texhong Textiles over 2020 45 procent lager zal liggen dan in 2019, gaf, gek genoeg, een impuls aan de koers. Het bericht betekende namelijk dat het bedrijf in de tweede helft van 2020 alweer op het winstniveau van vóór de pandemie zit. Sanjiang Fine Chemicals profiteerde op zijn beurt van positieve ontwikkelingen van de verkoopprijzen door de pandemie en zal daarmee zijn hoogste winst ooit boeken.  

Daarnaast vielen de verzekeraars in het fonds op. Aegon, NN Group en Ageas profiteren van een oplopende lange rente. “Dit is positief voor het rendement op hun beleggingen”, vertelt fondsbeheerder Najib Nakad. “Daarbij genereren deze ondernemingen een aantrekkelijk rendement voor hun aandeelhouders vanwege hun sterke kasstromen.”

Bierbrouwers Heineken Malaysia en het Chileense Cia Cervecerias Unidas (CCU) lieten bemoedigende resultaten zien over het vierde kwartaal. CCU noteerde een stijging van de verkoopvolumes ten opzichte van een jaar eerder. “Voor de komende periode verwachten we verder herstel zodra coronamaatregelen verder worden opgeheven. Chili maakt bovendien vaart met vaccinaties. We hebben de positie in CCU daarom opgehoogd.”,  aldus fondsbeheerder Mark Kwakkenbos.

De weging in het Oostenrijkse AT&S is verlaagd door de sterk opgelopen koers. “Ondanks de goede vooruitzichten zal de schuld van het bedrijf toenemen door de investeringen. Dit maakt AT&S gevoeliger voor eventuele winstmargedalingen in de toekomst.”

Het Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in bedrijven die volgens onze analyse onder hun intrinsieke waarde worden verhandeld. In de maand februari 2021 boekte het een rendement van 8%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 7,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Value Fund
2021-04-14 10:35:22

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`