10-09-2020, 14:20, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Uitkering dividend hervat binnen Value Fund

Na regen komt zonneschijn. Dat werd in augustus maar weer eens bewezen in het Hof Hoorneman Value Fund. Diverse verzekeraars lieten weten de uitkering van dividend te hervatten.

In Hong Kong profiteerden batterijenproducenten Chaowei en Tianneng van de mijding van het openbaar vervoer door COVID-19. Elektrische scooters zijn dan een toegankelijk alternatief. De koersen van de bedrijven zijn daardoor flink opgelopen. Nadat Tianneng eerder al deels was verkocht, werd in augustus ook de weging in Chaowei verlaagd.

Positief nieuws kwam er vanuit de verzekeringssector. Vanwege hun onzekere financiële positie besloten verzekeraars – onder druk van toezichthouders – geen dividend meer uit te keren. Fondsbeheerder Mark Kwakkenbos: “Inmiddels is duidelijk dat de impact beheersbaar is en dat de financiële positie van een aantal verzekeraars sterk genoeg is om het uitkeren van dividend te hervatten.”

De financieel sterke verzekeraars hebben zelfs besloten het opgeschorte slotdividend van 2019 alsnog uit te keren. Verzekeraars binnen het Value Fund, Ageas en NN, behoren tot de groep van sterke (financieel gezonde) verzekeraars.

Dat geldt niet voor Aegon, dat zelfs genoodzaakt is om het interim-dividend van 2020 te verlagen van 0,15 naar 0,06. Hierop daalde de koers, waarop het bedrijf werd aangekocht voor het Value Fund. “Ondanks het verlaagde dividend ligt het huidige dividendrendement boven de 5 procent. Daarnaast verwachten we veel goeds van de van NN afkomstige nieuwe topman.”

Het Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in bedrijven die volgens onze analyse onder hun intrinsieke waarde worden verhandeld. In de maand augustus 2020 boekte het een rendement van 2,4%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -13,2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`