05-03-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 05-03-2020

Value Fund verhoogt diverse posities in moeilijke maand 

Value Fund, Fondsupdate, februari 2020

Beurzen kleurden eind februari rood door het coronavirus. Dit had ook impact op de economische vooruitzichten en de vraag naar olie. Het Hof Hoorneman Value Fund zocht naar ‘koopjes’.

De positie in Nationale Nederlanden werd opgehoogd. NN maakte prima resultaten over 2019 bekend en de koers reageerde hier positief op. De gezonde cashflow, het hoge dividend, een sterke balans en de inkoop van eigen aandelen lagen hieraan ten grondslag. “Door de marktcorrectie zakte de koers echter weer terug en kochten wij bij”, vertelt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. “De aandelen handelden toen op 6,5 procent dividendrendement.” 

Ook de posities in Unibail Rodamco en Signify werden verhoogd. Newell daarentegen is verkocht. “Het bedrijf hield na de verkoop van bedrijfsonderdelen een hoger schuldniveau over dan verwacht. Daarnaast is het niet uit te sluiten dat het dividend zal worden verlaagd. De koers reageerde initieel positief op de gepubliceerde resultaten. Dit hebben we gebruikt om de aandelen te verkopen.”

Nieuw in de portefeuille is AT&S, een fabrikant van PCB’s (‘printed circuit boards’), waarvan de koers sterk daalde nadat het coronavirus de opening van de fabriek in China vertraagde. De onderliggende ontwikkelingen blijven echter positief. “De onderneming heeft exposure naar een aantal seculiere groeitrends zoals autonoom rijden en 5G”, besluit Kwakkenbos.

Het Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt wereldwijd in bedrijven die volgens onze analyse onder hun intrinsieke waarde worden verhandeld. In de maand februari 2020 boekte het een rendement van – 4,2%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -8,3%.

Dit artikel verwoordt de inzichten van Hof Hoorneman Bankiers. Het is geen beleggingsadvies. Verdiep u in de risico’s van beleggen voordat u eraan begint. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.