09-11-2020, 11:01, LAATSTE UPDATE: 04-12-2020

Residentieel vastgoed krijgt duwtje in de rug

Real Estate Value Fund, oktober 2020

Oktober stond in het teken van de hernieuwde opleving van het coronavirus in Europa. Dit leverde nieuwe zorgen op voor vastgoed, maar er zijn lichtpuntjes.

Veel Europese landen stapten in oktober over op meer strikte maatregelen. Spanje en Frankrijk kozen voor (regionale) avondklokken en België gooide de horeca op slot. De hernieuwde opleving van het virus levert zorgen op over meer kwetsbare sectoren.  

Positief was in elk geval dat vastgoedmaatschappij Wereldhave zijn winstverwachting voor 2020 naar boven bijstelde. “Dit gebeurde eind oktober, dus in het licht van de aangescherpte maatregelen”, benadrukt fondsbeheerder Robin Franken.  

De impact van COVID-19 op de retail blijft aanzienlijk, maar lijkt toch beheersbaarder dan eerder dit jaar werd gevreesd. Historisch lage rentestanden geven op hun beurt het residentieel vastgoed een duwtje in de rug. “Beleggers die zochten naar kasstroomrendementen in een conservatief beleggingsprofiel vonden in met name Duits residentieel vastgoed een mooie kans.”

Volgens Franken blijft het fonds ‘uitstekend gepositioneerd’ om te profiteren van toekomstig herstel in het retailvastgoed. “De impact van COVID-19 is reëel, maar de huidige beurskoersen presenteren in onze optiek een wel heel pessimistisch scenario.”

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand oktober 2020 boekte het een rendement van -3,5%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -29%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Real Estate Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`