04-12-2020, 16:09, LAATSTE UPDATE: 12-01-2021

Vaccin oppepper voor Europese vastgoedmarkten

Real Estate Value Fund, november 2020

De maand november was met afstand de beste maand voor Europees vastgoed. Positieve resultaten omtrent een mogelijk coronavaccin zorgden voor optimisme.

Veelbelovende onderzoeksresultaten van Pfizer en Moderna deden de markten goed. Het leverde een aanzienlijke verschuiving op van vastgoedaandelen die relatief resistent waren voor het virus naar harder getroffen sub-sectoren. Als gevolg schoten koersen van winkelvastgoedondernemingen in november tot wel 80 procent omhoog – al kwamen ze uiteraard van historisch lage niveaus.  

“Voor kwetsbare sectoren begint een meer zekere einddatum van de coronacrisis in beeld te komen”, vertelt Robin Franken, fondsbeheerder van het Real Estate Value Fund. “Het oplopende aantal besmettingen blijft een punt van zorg, maar het is makkelijker plannen met licht aan de horizon.”

Verder waren er ontwikkelingen bij Unibail-Rodamco-Westfield (URW), waar de aandeelhouders een nieuwe aandeeluitgifte hebben geblokkeerd. Hof Hoorneman heeft ook tegen dit plan gestemd.  Ook zijn er externe aandeelhouders, die de blokkade in werking hadden gezet, toegetreden tot de raad van bestuur. Dit, in combinatie met het coronanieuws, maakte van URW een van de sterkste performers van de maand.

Tot slot profiteerde het fonds van het aangekondigde overnamebod op de Noorse kantoorvastgoedonderneming Entra. “De initieel geboden 17 procent premie boven de aandelenprijs was een prettige verrassing”, zegt Franken. “Daarom hebben we de positie, licht boven de geboden prijs, kunnen verkopen.”

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand november 2020 boekte het een rendement van 19%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -15,5%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Real Estate Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`