10-09-2020, 14:18, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Vastgoed kalmeert, maar verschillen blijven

De vastgoedmarkt kende een sterke maand, maar geruchten rond Unibail-Rodamco-Westfield zorgden voor onzekerheid. Er waren twee transacties in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund.

De vastgoedmarkt kende een relatief sterke maand augustus. Toch was er onrust omtrent winkelvastgoedonderneming Unibail-Rodamco-Westfield (URW), die voor 3 miljard euro aan aandelen in de markt zou zetten. Deze geruchten deden de koers fors dalen, waarop URW besloot tot het uitsturen van een verklaring, waarin het verhaal werd ontkracht noch bevestigd. “Hierdoor blijft de druk van eventuele verwatering boven de koers hangen”, vertelt fondsbeheerder Robin Franken.

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus lijkt wat te kalmeren. Dit zorgt voor een voorzichtige opleving van de beurskoersen. De al eerder geconstateerde verschillen tussen diverse subsectoren zijn er alleen maar groter op geworden. “De markt blijft extreem voorzichtig in het waarderen van winkelvastgoed, hotels en resorts.”

De weging in Altarea werd in augustus teruggebracht. De positie was goed blijven liggen, ondanks dat het bedrijf bovengemiddeld is blootgesteld aan ontwikkeling. Met de opbrengst is de positie in Icade opgehoogd. De Franse kantoorvastgoedspeler stond zwaar onder druk ondanks de financieel stabiele resultaten. “De hoge kwaliteit en bezetting van het vastgoed maakt de onderneming erg aantrekkelijk”, aldus Franken.

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand augustus 2020 boekte het een rendement van 0,9%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -23,8%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Real Estate Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`