15-04-2021, 16:00, LAATSTE UPDATE: 15-04-2021

Algemene en macro-economische ontwikkelingen

Kwartaalbericht Q1 2021

‘AEX bereikt na maandenlange opmars hoogste stand ooit’. ‘Centraal Planbureau verwacht veel minder werklozen, impact corona valt mee’. Deze twee berichten, gepubliceerd op woensdag 31 maart op nos.nl, vormden niet alleen een bemoedigend einde van het eerste kwartaal, ze zijn ook tekenend voor het overheersende sentiment de afgelopen drie maanden. De wereldwijde economie heeft zich aangepast aan corona, en vaccinaties moeten het belangrijke laatste zetje geven.  

Beleggers realiseren zich dat corona geen lichtknop is die aan en uit gaat, maar dat het einde van de crisis met horten en stoten zal worden bereikt. Vaccinatiecampagnes gaan niet overal van een leien dakje, vaccin-nationalisme steekt de kop op en verschillende sectoren zullen de pijn nog wel even blijven voelen.

Tech vs. Value
Tegelijkertijd beweegt de economie onmiskenbaar de juiste kant op. De Verenigde Staten doen het steeds beter, vooral dankzij de grootste economische impuls in vredestijd ooit (ruim 25 procent van het bbp). Het begrotingstekort voor de V.S. in 2021 zal daarmee oplopen tot maar liefst 15 procent, maar de hele wereld profiteert mee. Europa presteert sinds maart sterker dan de V.S., al heeft het z’n achterstand van de afgelopen jaren nog lang niet goedgemaakt. Europa profiteert vooral van de opleving van traditioneel cyclische bedrijven wat te maken heeft met de optimistischer wordende vooruitzichten voor de economie.  

Lees meer

Kwartaalbericht

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`