09-11-2020, 11:00, LAATSTE UPDATE: 04-12-2020

Income Fund koopt Britse InterContinental Hotels Group

Income Fund, oktober 2020

Het Hof Hoorneman Income Fund profiteerde in de maand oktober van positief nieuws rondom de CMS-leningen.  

Een aanzienlijk deel van het Income Fund wordt belegd in CMS-leningen, ofwel ‘eeuwigdurende leningen’. Maar door nieuwe regelgeving verliezen ze voor financiële instellingen hun nut. In oktober gaf de European Banking Authority duidelijk aan dat banken deze leningen op korte termijn moeten terugkopen. Hierdoor veerden CMS-leningen op. “Wij denken dat de meeste op par zullen worden afgelost”, vertelt Najib Nakad. “Wij blijven daarom enthousiast over deze leningen.”

In oktober werd een obligatie van het Britse InterContinental Hotels Group (IHG) aan het fonds toegevoegd. Met merken als InterContinental, Holiday Inn en Crowne Plaza en 6.000 hotels in meer dan honderd landen is IHG een van de grootste spelers in de hotelwereld. IHG heeft zelf bijna geen hotels in eigendom. Het verdient zijn geld als franchisegever met onder meer marketing en reserveringssystemen. Door de coronacrisis halveerde de omzet. “Toch blijft de balans sterk genoeg om nieuwe klappen op te vangen. Zodra de hotelboekingen toenemen, zal ook IHG daarvan profiteren” zegt fondsbeheerder Robert van den Barselaar.

De belangrijkste verkoop in oktober was de obligatielening van Metro Bank. Van den Barselaar: “Door de almaar dalende rente op kapitaalmarkten en oplopende kosten staat de winstgevendheid van Metro Bank onder druk en nemen de risico’s toe.”

Het Income Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in hoogrenderende bedrijfsobligaties. In de maand oktober 2020 boekte het een rendement van 1%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -8,9%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Obligatie Fonds

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`