13-08-2020, 21:14, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Rustige maand Income Fund stilte voor de storm?

Door het uitblijven van belangrijk nieuws kwamen obligaties in juli nauwelijks van hun plaats. Binnen het Hof Hoorneman Income Fund waren de koersuitslagen dan ook gering.

Eind juli publiceerden veel bedrijven hun kwartaalcijfers. De ontwikkelingen rondom corona zijn gematigd positief. Het gebrek aan significant nieuws vertaalde zich in stabiele koersen. Tot de stijgers behoren SGL Carbon (producent van koolstofvezelmaterialen) en restaurantketen Telepizza. De voorlopige cijfers van SGL Carbon waren beter dan verwacht. Telepizza lijkt een nieuwe geldinjectie te krijgen van de aandeelhouders, waardoor het kredietrisico voor de obligatiehouders daalt.

De obligaties van Coty stonden in juli onder druk, voornamelijk door de vanwege corona afnemende vraag naar cosmetica in de retail. Positief is dat het bedrijf ook aan kappers levert en omzet buiten de VS genereert. Daarnaast heeft Coty een nieuwe, zeer ervaren CEO aangesteld en zal de verkoop van een bedrijfsonderdeel de schuldenlast verlagen. Volgens fondsbeheerder Robert van den Barselaar is het bedrijf dan ook sterk genoeg om de crisis te doorstaan. “De koersdaling zien wij als tijdelijk.”

De komende twee maanden moeten uitwijzen hoe groot de impact van het coronavirus is op de bedrijfsresultaten. “Juli was stilte voor de storm. Onze bedrijven staan er over het algemeen goed voor. Wij zien nog steeds goede kansen binnen high yield-obligaties.”

Het Income Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in hoogrenderende bedrijfsobligaties. In de maand juli 2020 boekte het een rendement van -0,3%, waardoor het rendement YTD uitkomt op-10,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Income Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`