08-03-2021, 16:36, LAATSTE UPDATE: 14-04-2021

Income Fund profiteert van uitspraak SNS-zaak

Income Fund, februari 2021

De gerechtelijke uitspraak over de schadeloosstelling van SNS Reaal had een positief effect op het rendement van het Hof Hoorneman Income Fund.

Na een procedure van acht jaar heeft de rechter uitspraak gedaan in de SNS-zaak. De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft de schadeloosstelling van SNS Reaal en SNS Bank vastgesteld op ruim 804 miljoen euro.  

Met de nationalisatie van SNS Reaal in 2013 wilde de overheid voorkomen dat het concern zou omvallen. Aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers bleven met lege handen achter. Beleggers vochten dit aan en de rechter stelt ze nu in het gelijk. De Nederlandse Staat kan nog in cassatie bij de Hoge Raad, waardoor het proces zich nog wel anderhalf jaar kan voortslepen.

Als gevolg van de uitspraak stegen de SNS-claims sterk in prijs. Fondsbeheerder Najib Nakad: “Je zou kunnen verkopen, maar de huidige prijzen doen nog geen recht aan de uitspraak, vanwege de mogelijke gang naar de Hoge Raad. Er zit dus nog meer opwaarts potentieel in de claims.”

De obligaties van banken en verzekeraars waren sowieso in trek. Niet alleen noteerden beleggingen in de CMS-leningen wederom een positief rendement, ook obligaties van Brit Insurance en Co-Operative Group leverden een mooie bijdrage.

“Februari was een goede maand, maar er zit nog meer in het vat”, aldus fondsbeheerder Robert van den Barselaar. “Onze bedrijven staan er over het algemeen goed voor. Wij zien nog steeds goede kansen binnen high yield-obligaties.”

Het Income Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in hoogrenderende bedrijfsobligaties. In de maand februari 2021 boekte het een rendement van 1%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Income Fund
2021-04-14 10:35:22

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`