10-09-2020, 14:13, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Income Fund koopt Amerikaanse PVH Corporation

Augustus is traditioneel een maand met veel bedrijfsnieuws. Beleggers hadden vooral aandacht voor de (verbeterende) vooruitzichten, merkte het Hof Hoorneman Income Fund.

Het opheffen van verschillende bewegingsbeperkingen vanwege het coronavirus leidde tot voorzichtig optimisme bij high-yield-beleggers. Tekenen van herstel waren bijvoorbeeld zichtbaar bij Raffinerie Heide. De Duitse olieraffinaderij zag een groot deel van de vraag wegvallen en heeft investeringen grotendeels stopgezet. Toch steeg de koers van de obligatie vanwege verbeterde vooruitzichten en een sterkere kaspositie. Dit laatste omdat de Duitse overheid uitstel van belasting heeft verleend.  

Volgens fondsbeheerder Robert van den Barselaar is het bedrijf sterk genoeg om de crisis te doorstaan. “Hoewel het sein brand meester nog niet kan worden gegeven, lijkt Raffinerie Heide goed op weg om in 2021 te kunnen herfinancieren.”

Het Hof Hoorneman Income Fund kocht in augustus een obligatie van Phillips-Van Heusen (PVH), eigenaar van onder meer Calvin Klein, Tommy Hilfiger en Speedo, merken die zorgen voor een sterke winstgevendheid. Hoewel de coronamaatregelen een negatief effect hebben op de omzet, heeft het bedrijf een gezonde balans en sterke kasstromen.

“Wij hebben de obligaties onder 100 gekocht en denken dat deze terug kunnen keren naar het oude niveau van 112. Wij zien nog steeds mooie kansen binnen high-yield-obligaties.”

Het Hof Hoorneman Income Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in hoogrenderende bedrijfsobligaties. In de maand augustus 2020 boekte het een rendement van 0,6%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -9,9%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Income Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`