10-09-2021, 13:43, LAATSTE UPDATE: 10-09-2021

Global Fund in rustig vaarwater in aanloop naar samenvoeging

Global Fund, augustus 2021

Het Hof Hoorneman Global Fund wordt eind september samengevoegd met het Kempen Global High Dividend Fund. De fondsbeheerder beoogt een naadloze overgang naar Van Lanschot Kempen.
Het Global Fund werd opgericht in 2017. Eind september gaat het fonds, samen met de meeste andere HH-fondsen, definitief over naar Van Lanschot Kempen. Daarmee is de overname tussen beide organisaties definitief afgerond.

De maand augustus kende weinig bijzonderheden. Voor het Global Fund was het een relatief rustige maand waarin bedrijven met goede cijfers naar buiten kwamen. Dit kwam het totaalrendement voor de maand ten goede. Fondsbeheerder Job Graven blijft ook voor de toekomst optimistisch over de bedrijven in het fonds, ondanks onzekerheden die er blijven rond nieuwe varianten van het coronavirus.

Naast het dagelijks beheer gaat er veel tijd en aandacht uit naar de overgang naar VLK. “We streven naar een vlekkeloze migratie, zonder dat de zittende aandeelhouders hier enige hinder van ondervinden. Dit verloopt tot op heden volgens plan”, vertelt Graven. “Ondanks dat het fonds wordt samengevoegd met het Kempen Global High Dividend Fund, kunnen klanten tot op de laatste dag rekenen op onze toewijding. Wij blijven de fondsen met de grootste zorg beheren.”

Het Global Fund blijft tot het einde de portefeuille optimaal spreiden (value en groei), wat de risico’s voor de laatste weken tot een minimum beperkt.

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. In de maand augustus 2021 boekte het een rendement van 3,3%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 20,9%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Global Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`