09-05-2021, 11:16, LAATSTE UPDATE: 09-06-2021

Global Fund ziet breed herstel in kwartaalcijfers

Global Fund, april 2021

Veel bedrijven in het Hof Hoorneman Global Fund presenteerden in april hun kwartaalcijfers. Landen die vooroplopen met vaccineren stelden niet teleur.

De meeste bedrijven zijn erin geslaagd de coronacrisis zonder al te veel kleerscheuren door te komen. In april werden de eerste effecten zichtbaar van de vaccinatiecampagnes. Niet alleen uit China, maar ook uit de Verenigde Staten kwamen mooie kwartaalcijfers: van big tech (Amazon, Alphabet en IBM) en de maakindustrie (PPG en Otis), tot financials (JPMorgan) en energie (Total).  

Ook de staples (consumentenverbruiksartikelen) stelden niet teleur met degelijke groei bij Procter & Gamble en forse groei bij Nestlé.  

Negatieve uitschieter was Essity, dat met dochter Tork nog veel last heeft van de beperkingen. “Een groot verschil met begin vorig jaar, toen juist veel van hun hygiëneproducten werden gehamsterd”, zegt fondsbeheerder Job Graven. “Essity ziet trouwens wel lichtpuntjes in landen waar de maatregelen worden versoepeld.”

Wat betreft omzet is Coca-Cola de dip uit 2020 alweer te boven. Dit ondanks het feit dat de horeca in grote delen van de wereld nog gesloten is.

Intussen beheerst inflatie de krantenkoppen. “Veel bedrijven berekenen dit door naar de klant”, constateert Graven. “De hamvraag blijft in hoeverre dit een tijdelijk fenomeen zal zijn, zoals centrale banken beweren.”

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. In de maand april 2021 boekte het een rendement van 2,2%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 11,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Global Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`