05-03-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 09-03-2020

Global Fund investeert in toekomst tijdens corona-dip 

Global Fund, Fondsupdate, februari 2020

Het Hof Hoorneman Global Fund begon de maand februari sterk. Maar toen het coronavirus opdook in Zuid-Korea, Italië en Iran, ging de ratio overboord en doken de beurzen omlaag.

“Mensen in paniek rekenen alleen met het meest negatieve scenario”, legt fondsbeheerder Job Graven uit. “Voor ons is het dan zaak om koel te blijven en het fonds verder te versterken met nieuwe aankopen en door ondernemingen te verkopen die, vanuit fundamenteel oogpunt, gevoelig zijn voor dit virus.”

Nieuw aangekocht werd Walt Disney, dat een forse daling noteerde. “Die stond al langer op ons lijstje van gewenste aankopen, maar wij vonden het altijd te duur”, legt Graven uit. Munich Re werd daarentegen verkocht. “Bij andere ondernemingen zien wij betere kansen en dus een aantrekkelijker opwaarts potentieel.”

Het Global Fund daalde in lijn met de rest van de markt. De posities in onder meer consumer staples (dagelijkse consumptiegoederen) brachten niet het verwachte voordeel. De verhoudingen tussen sectoren, landen en aandelen zijn nauwelijks veranderd. “Niets bleef gespaard. Daarmee is de daling duidelijk anders dan de correctie in het vierde kwartaal in 2018.”

De portefeuille noteert nu op iets meer dan 13 keer de winst en een dividendrendement van bijna 4 procent; volgens Graven ‘ronduit aantrekkelijk in het licht van de onderliggende kracht van de individuele posities en de dividendgroei’.

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. In de maand februari 2020 boekte het een rendement van -9,7%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -11,6%.

Dit artikel verwoordt de inzichten van Hof Hoorneman Bankiers. Het is geen beleggingsadvies. Verdiep u in de risico’s van beleggen voordat u eraan begint. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Header Global Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.