09-07-2021, 13:52, LAATSTE UPDATE: 05-08-2021

European Value Fund ziet kansen in matig Atos

European Value Fund, Q2 2021

In het tweede kwartaal van 2021 boekte het Hof Hoorneman European Value Fund een rendement van 4,5%. Daarmee komt het rendement YTD uit op 17,5%.

Villeroy & Boch (V&B), ABB en Sanofi waren binnen het European Value Fund het afgelopen kwartaal de uitschieters. V&B kwam met het positieve bericht dat de omzet en winst dit jaar significant hoger zullen uitvallen. ABB maakte onder meer bekend dat het de batterij-activiteiten voor mobility wil afsplitsen – een verdere focus op de core-activiteiten die goed werd ontvangen. Sanofi profiteert van haar aantrekkelijke waardering en maakte de afgelopen maanden een inhaalslag.

Cloud
Atos viel het tweede kwartaal in negatieve zin op. De legacy-infrastructuurdiensten van de Franse IT-dienstverlener ondervinden duidelijk last van de trend richting de cloud. Daarnaast zijn er accounting-onregelmatigheden gevonden binnen de activiteiten in de VS. Atos is zelf ook actief binnen cloud & security, maar die activiteiten hebben nog niet de overhand. Het bedrijf is zeer goedkoop, kent een sterke balans en het management weet dat het beter moet. Fondsbeheerder Job Graven: “De markt twijfelt, maar wij denken dat dit juist een kans vormt. Daarom houden we de positie nog even vast.”

Overname
Met het oog op de overname van het European Value Fund door Van Lanschot Kempen (VLK) zijn de afgelopen periode diverse lastig verhandelbare posities verkocht, alsmede posities die hun koersdoel naderden. Dit zijn onder meer KSB, Impellam, Kin & Carta, Hornbach en Deutz. In plaats daarvan werd er herbelegd in BNP Paribas, Engie, Equinor en Siemens AG.

Het European Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in ondergewaardeerde Europese bedrijven.  

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

European Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`