09-05-2021, 11:14, LAATSTE UPDATE: 09-06-2021

Dividenduitkering geeft impuls aan European Value Fund  

European Value Fund, april 2021

Eén van de grootste posities in het Hof Hoorneman European Value Fund keerde in april dividend uit. Daarnaast noteerden bedrijven mooie kwartaalcijfers.

IT-dienstverlener Ordina droeg in april aanzienlijk bij aan het rendement van het European Value Fund. “Hoewel de koers van het aandeel vlak bleef, keerde het bedrijf een behoorlijk dividend uit”, vertelt fondsbeheerder Job Graven. “Daar komt bij dat de kwartaalcijfers van Ordina veelbelovend waren, met stijgende omzet, marges, winst en kasstroom.”

Andere positieve bijdragen kwamen van pompfabrikant KSB en financieel dienstverlener AIB Group. KSB meldde dat het een grote verbetering ziet ten opzichte van het begin van de coronacrisis. Het aantal orders ligt hoger, net als de omzet en de operationele winst.

AIB geeft in mei een update over het eerste kwartaal. “De koersstijging lijkt vooral ingegeven door de verder stijgende rente op Ierse staatsobligaties”, aldus Graven.  

De rente is sinds de jaarwisseling opgelopen van -0,3 naar 0,17 procent. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor winstgevendheid goed als gevolg van de grote voorzieningen die AIB al heeft genomen. Ook blijft de waardering aantrekkelijk.

Het European Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in ondergewaardeerde Europese bedrijven. In de maand april 2021 boekte het een rendement van 2,7%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 16,3%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

European Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`