04-12-2020, 15:58, LAATSTE UPDATE: 12-01-2021

Opkomende markten veren op na coronanieuws

Emerging Markets Fund, november 2020

November was een bijzonder positieve maand voor het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund, vanwege vorderingen rond coronavaccins.

Nieuws over mogelijke vaccins leidde tot marktbreed enthousiasme en zorgde voor duidelijker zicht op economisch herstel. Landen die eerder achterbleven qua rendement liepen dit keer voorop, zoals Brazilië, Rusland en Thailand.

Het Oostenrijkse Vienna Insurance Group (VIG) kondigde eind november aan de activiteiten van Aegon in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije over te nemen. Dit past in de strategie van VIG om haar leidende positie in Oost-Europa verder uit te breiden. De verzekeringsgraad in Oost-Europa is laag en biedt ruimte voor verdere groei. Bovendien zorgt de consolidatie voor een meer efficiënte bedrijfsvoering.  

Uit de derdekwartaalcijfers van bierbrouwers Compania Cervecerias Unidas (Chili) en Heineken Malaysia blijken de eerste tekenen van consumptieherstel. “Deze bedrijven beschikken over een sterke balans en zullen profiteren van een normalisatie”, vertelt analist Koen Hendriks.

De positie in Swire Pacific werd uitgebreid. De onderneming is door COVID-19 sterk afgewaardeerd op de beurs, vooral vanwege belangen in vliegmaatschappij Cathay Pacific en Swire Properties (vastgoed in Hongkong en China). Ook voert het bedrijf het bottelen van Coca-Cola uit in China, Hongkong en de VS.  

“Swire Pacific heeft een sterke balans, weinig schuld en een grote korting op haar belangen. Onze analyse is dat er te veel negativiteit in de prijs van het aandeel zit” zegt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos.

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. In de maand november 2020 boekte het een rendement van 11,5%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 1,0%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Emerging Markets Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`