13-08-2020, 20:08, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Emerging Markets Fund ontwijkt tolwegen niet

Exploitanten van tolwegen in China hadden het moeilijk door een tijdelijk verbod op tolheffing vanwege corona. Het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund ziet nog veel potentie in de sector.  

Het fonds vergrootte in juli zijn positie in Zhejiang Expressway, dat diverse tolwegen exploiteert in met name de Chinese provincie Zhejiang.

“Deze tolwegdivisie heeft in het eerste halfjaar van 2020 tijdelijk last gehad van de lockdown-maatregelen, waardoor de winst over het eerste halfjaar lager zal uitvallen”, vertelt analist Koen Hendriks.  

Hij wijst erop dat de onderneming ook een belang heeft van 46,9 procent in het eveneens beursgenoteerde Zheshang Securities, een financiële broker in China.  

“Dit belang vertegenwoordigt een aanzienlijke waarde voor Zheijang Expressway”, legt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos uit. “Gegeven de huidige beurskoers van Zhejiang Expressway kent de onderneming naar onze mening een duidelijke onderwaardering ten opzichte van de waarde van haar activiteiten. Daarom is de positie uitgebreid.”

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. In de maand juli 2020 boekte het een rendement van 2,1%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -9,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Emerging Markets Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`