11-02-2021, 13:30, LAATSTE UPDATE: 08-03-2021

China en Taiwan leidend in opkomende markten

Emerging Markets Fund, januari 2021

Ondanks dat opkomende markten het jaar sterk begonnen, eindigde januari toch met een wisselend beeld; Azië in de plus, Zuid-Amerika in de min.

De eerste weken van 2021 noteerden opkomende markten in de breedte mooie plussen. Tegen het einde van de maand leverden de aandelenbeurzen weer wat van de sterke jaaropening in.

China en Taiwan leverden in januari de meest positieve bijdrage aan het rendement. “De Chinese economie draait weer op volle toeren en cijfers uit het vierde kwartaal onderstrepen dit indrukwekkende herstel nog eens”, zegt analist Koen Hendriks.  

In het Emerging Markets Fund kwam dit tot uitdrukking in de positieve winst-alert van Sanjiang Fine Chemicals.  

Ook in Taiwan was het sentiment gunstig. De beurzen daar profiteerden van een stijgende trend in technologie-gerelateerde aandelen. Aan de andere kant van de wereld, op de beurzen van Brazilië en Mexico, waren de rendementen echter negatief. “In Brazilië ging dit gepaard met een zwakte in de valuta en politieke onrust in het land.” aldus fondsbeheerder Mark Kwakkenbos.

In januari vonden in het Emerging Markets Fund geen nieuwe transacties plaats.  

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. In de maand januari 2021 boekte het een rendement van 1,9%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Emerging Markets Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`