08-03-2021, 16:27, LAATSTE UPDATE: 14-04-2021

Kansen in Chinese automotive-industrie

Emerging Markets Fund, februari 2021

In de maand februari vonden er binnen het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund transacties plaats rond beleggingen in China, Chili en Oostenrijk.

Het fonds kocht in februari aandelen bij van het Chinese Brilliance Automotive, dat een joint venture heeft met BMW. “De grootaandeelhouder van Brilliance verkeert in financieel zwaar weer”, legt analist Koen Hendriks uit. “Dit zou kunnen leiden tot een verkoop van het belang in Brilliance. Gegeven de huidige waardering zou deze transactie tegen een hogere prijs plaatsvinden.”

Ook werd er bijgekocht in de Chileense drankfabrikant Compania Cervecerias Unidas (CCU). CCU rapporteerde goede kwartaalcijfers in februari, waarbij een herstel in consumptie duidelijk zichtbaar is.  

Daarnaast is de weging in het Oostenrijkse techbedrijf AT&S verlaagd door de sterk opgelopen koers. Hoewel de onderneming goede groeivooruitzichten blijft hebben, zal de schuld toenemen door de investeringen van het bedrijf.  

Fondsbeheerder Mark Kwakkenbos: “Die schuldenlast is niet direct een probleem, maar maakt de onderneming wel gevoeliger door de impact van eventuele winstmargedalingen. Een lagere weging vinden we daarom passend.”

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. In de maand februari 2021 boekte het een rendement van 5,4%. Het rendement YTD komt daarmee uit op 7,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Emerging Markets Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`