09-07-2021, 13:36, LAATSTE UPDATE: 04-08-2021

Chinese winstwaarschuwingen vallen op in rustig kwartaal

China Value Fund, Q2 2021

In het tweede kwartaal van 2021 boekte het Hof Hoorneman China Value Fund een rendement van 1,5%. Daarmee komt het rendement YTD uit op 14,1%.

Na de sterke beursprestaties van het eerste kwartaal was het rendement in het tweede kwartaal meer gematigd. Wel waren er twee uitschieters. Kingboard Laminates en Xinyi Glass kwamen beide met een positieve winstwaarschuwing voor de halfjaarcijfers.  

Stijgende verkoopprijzen
Kingboard Laminates, een verticaal geïntegreerde producent van ‘’laminates’’ die gebruikt worden in Printed Circuit Boards, profiteert van de grote vraag naar elektronische producten en meldde in april dat de gemiddelde verkoopprijzen aanzienlijk waren gestegen.  

Xinyi Glass verwacht op zijn beurt een winststijging van 275 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Dit als gevolg van een toename in het verkoopvolume, betere verkoopprijzen en een resultaatverbetering bij Xinyi Solar.

Uitkering in contanten
Op de algemene vergadering van aandeelhouders van 26 mei is het voornemen goedgekeurd om het China Value Fund te beëindigen en een uitkering in contanten te doen. Naar aanleiding hiervan zijn de volgende posities verkocht: Lung Kee, Weiqiao, Dickson Concepts, China Merchants China Direct Investments, Greatview Aseptic Packaging, Pou Sheng, Xingda, Tai Cheung, Fufeng en Shui On.  

In plaats daarvan kwam de liquide tracker iShares MSCI China. De transacties zorgen voor een goede liquiditeit van het fonds, waardoor een efficiënte afwikkeling kan worden gerealiseerd. In verband met de beperkte resterende looptijd houdt het fonds een bovengemiddelde kaspositie aan.

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie.  

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

China Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`