14-04-2021, 10:43, LAATSTE UPDATE: 09-05-2021

Jaarcijfers Chinese bedrijven bevestigen stevig herstel

China Value Fund, Q1 2021

In het eerste kwartaal van 2021 boekte het Hof Hoorneman China Value Fund een rendement van 13,3%.

Chinese aandelenmarkten kenden een uitermate goed eerste kwartaal. Vorig jaar was de Chinese economie een van weinige die groei noteerde, waarbij in het vierde kwartaal zelfs sprake was van stevig herstel. Deze positieve ontwikkelingen werden ook duidelijk zichtbaar in recent gepubliceerde jaarcijfers.  

“Deze cijfers waren grotendeels conform onze verwachtingen”, vertelt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. “De ondernemingen uit het fonds komen veelal goed door de crisis.”  

Nieuwe investeringen
Meest opvallend was de koersperformance van Sanjiang Fine Chemical. Dit chemische bedrijf wist de winst en het dividend fors op te voeren. Daarbij werd ook nog een groot investeringsprogramma voor de komende jaren aangekondigd. De koers reageerde hier zeer positief op.

Kwakkenbos: “De weging binnen het fonds liep dermate op dat we voor een deel van de positie winst hebben genomen. De vooruitzichten van de onderneming blijven positief en de waardering aantrekkelijk.”

Bij een aantal kleinere posities in het fonds voldeden de acties van het management echter niet aan de verwachtingen. “Bedrijven die ondanks een uitermate sterke financiële positie terughoudend blijven met het uitkeren van dividend, zullen worden verkocht”, aldus de fondsbeheerder.

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie.  

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

China Value Fund
2021-04-14 10:35:22

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`