09-11-2020, 10:56, LAATSTE UPDATE: 04-12-2020

Chinese bedrijven willen ook naar Chinese beurs

China Value Fund, oktober 2020

China heeft het coronavirus succesvol beteugeld. Het Hof Hoorneman China Value Fund profiteert dan ook van een aantrekkende Chinese economie.

De afgelopen maand kwam het Chinese herstel duidelijk tot uiting bij bedrijven in de textielindustrie en toeleveranciers aan de auto-industrie. Door goede prestaties is de weging in de auto-industrie verlaagd (Minth en Lung Kee) en geherinvesteerd in Yuexiu Transport, uitbater van tolwegen. Ook deze onderneming laat fors herstel zien, al blijft de koers nog achter. De mogelijkheid bestaat dat separate tolwegen via een REIT-structuur in China naar de beurs kunnen worden gebracht.  

“Dit zal naar verwachting een boekwinst opleveren, de balans versterken en het dividend ondersteunen”, zegt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos.

Een opvallende ontwikkeling is dat steeds meer Chinese bedrijven met een notering op de beurs van Hongkong hun activiteiten ook in China naar de beurs willen brengen. “De waarderingen daar liggen hoger, wat een positief effect kan hebben op de waardering in Hongkong”, legt de fondsbeheerder uit. “Neem Tianneng. Met het verkrijgen van de goedkeuring voor een Chinese beursgang, liep de koers zeer sterk op.”  

Xingda en Minth onderzoeken momenteel vergelijkbare mogelijkheden. Ook Kingboard Laminates voegde zich in oktober bij dit rijtje, met een stijgende koers als direct gevolg.

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. In de maand oktober 2020 boekte het een rendement van 3,1%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -4,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

China Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`