13-08-2020, 19:15, LAATSTE UPDATE: 21-10-2020

China Value Fund positioneert zich voor herstel

Het Hof Hoorneman China Value Fund vergrootte zijn posities in Chinese bedrijven waarvan de beurskoers hard getroffen is door de coronacrisis, maar die vermoedelijk zullen profiteren van toekomstig herstel.

Fondsbeheerder Mark Kwakkenbos besloot onder meer bij te kopen bij Fufeng en CK Hutchison. Fufeng is een duidelijke marktleider in voedingssupplementen voor mensen en dieren. Het heeft in veel van haar producten een kostenvoordeel ten opzichte van de concurrentie.  

“De huidige crisis en de varkenspest in China zorgen voor een tijdelijke terugval in de winstgevendheid”, aldus Kwakkenbos. “We verwachten dat Fufeng zal profiteren wanneer de omstandigheden verbeteren.”

CK Hutchison is een conglomeraat met activiteiten in telecommunicatie (3Group), infrastructuur (water- en gasnetwerken), retail (AS Watson), energie en havens. Ze zijn voornamelijk actief in China en Europa. De beurskoers is na de uitbraak van het coronavirus hard gedaald. Volgens Kwakkenbos betekent dit ‘een aanzienlijke korting op de ingeschatte waarde van de activiteiten’.  

Aan de andere kant is de blootstelling aan de batterijenfabrikanten Tianneng Power en Chaowei Power afgebouwd, na de toegenomen weging als gevolg van de sterke koersreactie bij Tianneng.

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. In de maand juli 2020 boekte het een rendement van 0,1%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -9,2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

China Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`