10-09-2020, 14:06, LAATSTE UPDATE: 09-10-2020

Chinezen publiceren opbeurende halfjaarcijfers

Na een slecht eerste kwartaal laat de Chinese economie in het tweede kwartaal mooi herstel zien. Die trend ziet het Hof Hoorneman China Value Fund terug in de halfjaarcijfers van Chinese bedrijven.

Na een daling van 6,8 procent in het eerste kwartaal, noteerde China in het tweede kwartaal een groei van 3,2 procent.  

“Het herstel in het tweede kwartaal is sterk en bedrijven zijn, gezien de omstandigheden, in staat solide resultaten te behalen”, analyseert fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. “Ook zien we dat over de breedte de financiële gezondheid en balansen van de bedrijven sterk blijven. Zoals verwacht komen onze ondernemingen op een goede manier door de crisis en verkeren ze in de positie om van het herstel te profiteren.”

Opvallend is daarnaast dat steeds meer Chinese bedrijven op de beurs van Hong Kong plannen hebben om een belangrijk deel van hun activiteiten ook in China naar de beurs te brengen. “De waarderingen daar zijn veel hoger en dit kan een positief effect hebben op de waardering van de onderneming in Hong Kong”, legt Kwakkenbos uit.  

Xingda en Minth uit het China Value Fund onderzoeken momenteel deze mogelijkheid. Voor Tianneng pakte het besluit eerder al goed uit. Met het verkrijgen van de goedkeuring voor beursgang in China liep de koers zeer sterk op.

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management N.V., belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. In de maand augustus 2020 boekte het een rendement van 1,6%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -7,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

China Value Fund

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

`