Real Estate Value Fund

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In dit fonds worden stabiele inkomsten van aandelen van vastgoedondernemingen uit Europa gecombineerd met vastgoedaandelen uit volwassen markten in Azië, zoals Hongkong en Singapore. Het beoogde doel is het realiseren van een stabiel positief rendement. Het fonds belegt voornamelijk in aantrekkelijker gewaardeerd vastgoed dan veel andere vastgoedondernemingen doen. Deze investeren meer in grote, dure, kwaliteitsvastgoed-ondernemingen. Onze beleggingsstijl heeft bewezen iets minder hard omhoog te gaan in tijden van koersstijgingen, maar veel minder hard te dalen bij koerscorrecties of een crisis.

Real Estate Value Fund|REVF

Een belegging in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is niet geschikt voor mensen die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand september

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund heeft in de maand september een rendement gerealiseerd van 2,3%, waardoor het rendement year to date uitkomt op 18,2%.

De maand september werd gekenmerkt door een sterke rebound van de Britse vastgoedmarkt. Dit werd gedragen door herstel van vertrouwen, zij het beperkt, en een herstel van het Britse pond. Gegeven dat het fonds een zeer defensieve blootstelling heeft in het Verenigd Koninkrijk en de valutablootstelling afdekt door middel van een hedge heeft dit rendement gekost ten opzichte van andere Europese vastgoedfondsen.

Tegelijkertijd heeft de vastgoedmarkt als geheel kunnen profiteren van verdere dalingen in de rentestanden. De ECB is weer begonnen met verruimen waardoor de financieringsverplichtingen van veel vastgoedbedrijven langer goedkoper zullen blijven. De conservatief gefinancierde ondernemingen in de portefeuille profiteren hier ook van maar minder dan meer ambitieus gefinancierde bedrijven.

Binnen de portefeuille is Gecina opgenomen. Deze Franse vastgoedonderneming heeft een brede portefeuille van zeer aantrekkelijk gepositioneerde kantoorpanden. Deze aankoop is gedaan door een verkoop van Hembla. Deze positie sprong omhoog nadat Vonovia, ook een portefeuillepositie, aangaf een meerderheidsbelang op te willen bouwen in de onderneming. Doordat de waardering van Hembla inmiddels was opgelopen tot een niveau die niet langer paste in de samenstelling van de portefeuille is besloten de positie van de hand te doen.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

5-JAARS

 

PEILDATUM

 

Risicometer 4