Real Estate Value Fund

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In dit fonds worden stabiele inkomsten van aandelen van vastgoedondernemingen uit Europa gecombineerd met vastgoedaandelen uit volwassen markten in Azië, zoals Hongkong en Singapore. Het beoogde doel is het realiseren van een stabiel positief rendement. Het fonds belegt voornamelijk in aantrekkelijker gewaardeerd vastgoed dan veel andere vastgoedondernemingen doen. Deze investeren meer in grote, dure, kwaliteitsvastgoed-ondernemingen. Onze beleggingsstijl heeft bewezen iets minder hard omhoog te gaan in tijden van koersstijgingen, maar veel minder hard te dalen bij koerscorrecties of een crisis.

Real Estate Value Fund|REVF

Een belegging in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is niet geschikt voor mensen die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand juli

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund heeft in de maand juli een rendement gerealiseerd van 1,3%, waardoor het rendement year to date uitkomt op 13,8%.

De vastgoedmarkten kenden een rustige start van de maand juni met veel geleidelijke doch degelijke beleggingsdagen. Veel van het opgebouwde rendement werd echter verloren in de laatste dagen van de maand. Hoewel het fonds beter is blijven liggen dan de markt als geheel werd ook binnen het fonds in de laatste twee dagen van juli ongeveer de helft van het gedurende die maand opgebouwde rendement verspeeld.

Het was vooral het Britse vastgoed, en dan specifieker het retailvastgoed, dat onder druk stond. Een combinatie van teleurstellende cijfers en de verder toegenomen onzekerheid met betrekking tot brexit die volgt uit het aantreden van Boris Johnson als premier van het Verenigd Koninkrijk, zorgt voor terughoudendheid bij de beleggers. Dit alles heeft ertoe geleid dat de Britse vastgoedmarkt in de laatste week van juli ongeveer 6% van zijn waarde heeft verloren.

De Britse vastgoedmarkt is in het fonds is weliswaar ongeveer even ruim vertegenwoordigd als in de markt als geheel, maar onze Britse posities zijn specifiek gekozen om hun relatieve robuustheid in deze ontwikkelingen. Zo zijn de obligaties van een vastgoedtak van een supermarktketen, studentenhuisvestiging en grootschalige distributiecentra, de voornaamste blootstellingen naar het Verenigd Koninkrijk in de portefeuille, relatief sterk blijven liggen.

Binnen de portefeuille is de positie in Green REIT volledig van de hand gedaan. Er is al in een eerder maandbericht gesproken over het besluit van het bestuur van Green REIT om de onderneming in de uitverkoop te doen. Dit vanwege een fikse korting ten opzichte van de opgetelde waarde van de bezittingen volgens externe waarderingsspecialisten. Deze koers is inmiddels dusdanig gestegen dat het aandeel zelfs handelde op een minuscule premie ten opzichte van deze waarde. Op dit punt zien wij niet voldoende redenen om uit te gaan van een aanzienlijke premie ten opzichte van deze waarde met een neerwaarts risico mocht de liquidatie van de onderneming niet voorspoedig verlopen. Besloten is dus om de positie te verkopen. Met dit geld is de positie in Covivio, het voormalige Foncière des Régions, verder opgehoogd.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

5-JAARS

 

PEILDATUM

 

Risicometer 4