Real Estate Value Fund

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In dit fonds worden stabiele inkomsten van aandelen van vastgoedondernemingen uit Europa gecombineerd met vastgoedaandelen uit volwassen markten in Azië, zoals Hongkong en Singapore. Het beoogde doel is het realiseren van een stabiel positief rendement. Het fonds belegt voornamelijk in aantrekkelijker gewaardeerd vastgoed dan veel andere vastgoedondernemingen doen. Deze investeren meer in grote, dure, kwaliteitsvastgoed-ondernemingen. Onze beleggingsstijl heeft bewezen iets minder hard omhoog te gaan in tijden van koersstijgingen, maar veel minder hard te dalen bij koerscorrecties of een crisis.

Real Estate Value Fund|REVF

Een belegging in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is niet geschikt voor mensen die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand oktober

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund heeft in oktober een rendement behaald van  -2,6%, waarmee het rendement vanaf het begin van het jaar uitkomt op 0,3%.

De maand oktober was een lastige markt voor veel markten waaronder ook de Europese vastgoedmarkt. De markt die het meest onder druk lag was de retail vastgoedmarkt. Hierdoor was het met name de Franse markt, die zeer afhankelijk is van retail vastgoed, die de druk voelde.

Duidelijk betere resultaten werden geboekt in markten zoals Italië en Spanje; meer volatiele vastgoedmarkten die geen grote rol spelen in de Hof Hoorneman Real Estate Value Fund portefeuille. Deze markten bieden gewoon niet de stabiliteit die aansluit bij de strategie van het fonds.

Na een aanzienlijke terugval van de koersen in de eerst helft van de maand is besloten een gedeelte van de opgelopen cashpositie aan het werk te zetten. De eerste ophoging was Unibail-Rodamco-Westfield dat degelijke Q3 resultaten had en zeer aantrekkelijk gewaardeerd was.

Verderop in de maand zijn een aantal bestaande portefeuilleposities opgehoogd. De posities zijn gekozen op basis van hoge kwaliteit portefeuilles met goede ligging, sterke balansen en goede kasstromen en dividenden. Voorbeelden hiervan zijn VIB Vermoegen, Altarea & Klépierre.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

op jaarbasis


5-JAARS

 

op jaarbasis


RENDEMENT

 
 

over een periode van 5 jaar


PEILDATUM

 

Risicometer 4