Real Estate Value Fund

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In dit fonds worden stabiele inkomsten van aandelen van vastgoedondernemingen uit Europa gecombineerd met vastgoedaandelen uit volwassen markten in Azië, zoals Hongkong en Singapore. Het beoogde doel is het realiseren van een stabiel positief rendement. Het fonds belegt voornamelijk in aantrekkelijker gewaardeerd vastgoed dan veel andere vastgoedondernemingen doen. Deze investeren meer in grote, dure, kwaliteitsvastgoed-ondernemingen. Onze beleggingsstijl heeft bewezen iets minder hard omhoog te gaan in tijden van koersstijgingen, maar veel minder hard te dalen bij koerscorrecties of een crisis.

Real Estate Value Fund|REVF

Een belegging in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is niet geschikt voor mensen die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand maart

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund heeft in de maand maart een rendement gerealiseerd van 3,8% waardoor het rendement year to date uitkomt op 11,5%.

De vastgoedmarkten in heel Europa kenden een goede maand maart. De markten als geheel hadden de verliezen van 2018 al goedgemaakt. De verdere druk op rentestanden heeft de markten echter verder ondersteund. De rente op Duitse 10-jaars staatsleningen is bijvoorbeeld gedurende de maand maart weer onder de nul gedaald, een stand die voor het laatst in oktober 2016 werd bereikt.

De vastgoedmarkt liet degelijke ontwikkelingen zien in alle subsegmenten. Het was echter vooral de residentiële vastgoedmarkt, en dus ook Duitsland, die sterk presteerde. Dit geldt zowel voor de portefeuilleposities als voor de markt als geheel.

Binnen de portefeuille zorgden de grote Duitse portefeuilleposities LEG Immobilien en Vonovia voor een groot gedeelte van het totale rendement van het fonds. Degelijke ontwikkelingen en een focus van veel beleggers op zeer zekere, betrouwbare ondernemingen droegen de sterke koersontwikkeling van deze twee ondernemingen.

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund heeft wel een relatief goede bescherming tegen de zwakke ontwikkeling van het Britse pond. Niet alleen is de blootstelling naar het Verenigd Koninkrijk in verhouding tot de markt als geheel sowieso beperkt, maar ook de valutarisico’s worden afgedekt. Deze afdekking zorgt ervoor dat het fonds relatief minder zal presteren in een klimaat met een appreciërend pond maar het fonds zal doorgaans beter presteren in het geval van een depreciërend pond. Tegelijkertijd zal de hedge bijdragen aan de stabiliteit van het fonds, een groot goed, gegeven onze focus op het genereren van een degelijk en stabiel inkomensprofiel.