Real Estate Value Fund

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In dit fonds worden stabiele inkomsten van aandelen van vastgoedondernemingen uit Europa gecombineerd met vastgoedaandelen uit volwassen markten in Azië, zoals Hongkong en Singapore. Het beoogde doel is het realiseren van een stabiel positief rendement. Het fonds belegt voornamelijk in aantrekkelijker gewaardeerd vastgoed dan veel andere vastgoedondernemingen doen. Deze investeren meer in grote, dure, kwaliteitsvastgoed-ondernemingen. Onze beleggingsstijl heeft bewezen iets minder hard omhoog te gaan in tijden van koersstijgingen, maar veel minder hard te dalen bij koerscorrecties of een crisis.

Real Estate Value Fund|REVF

Een belegging in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is niet geschikt voor mensen die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman Real Estate Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand mei

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund heeft in de maand mei een rendement gerealiseerd van -0,4% waardoor het rendement year to date uitkomt op 11,7%.

De Europese vastgoedmarkten lieten in de maand mei een diffuus beeld zien. Met name de rendementen in het retailvastgoed bleven achter bij residentieel en logistiek vastgoed. Dit valt ook terug te zien in de geografische markten waar Duitsland, dat voornamelijk afhankelijk is van residentieel vastgoed, sterk presteerde terwijl bijvoorbeeld Frankrijk, dat meer gedragen wordt door de grote retailnamen, duidelijk verder achterbleef.

Hoewel het contrast tussen de residentiele vastgoedmarkt en de retailvastgoedmarkt in de markt al langer zichtbaar was, was dit effect in de maand mei buitengewoon uitgesproken. De oorzaak hiervan kon gevonden worden in teleurstellende ontwikkelingen van consumentenbestedingen.

De portefeuille, die waarschijnlijk meer dan gemiddeld gericht is op de retailmarkt, toonde zich desondanks door de hoge kwaliteit van het vastgoed en de aantrekkelijke locaties relatief resistent.

Een voorbeeld van een dergelijke onderneming is Unibail Rodamco. Ondanks degelijke ontwikkelingen binnen de Europese tak van deze onderneming is de koers van de groep aanzienlijk teruggelopen. Dit kan gedeeltelijk verklaard worden door de teleurstellend verlopende integratie van Westfield, maar tegelijkertijd was de koersreactie ons inziens excessief. Besloten is dan ook om de positie verder op te hogen. Om deze ophoging te financieren is de positie in Hembla gedeeltelijk verkocht na een periode van sterke koersontwikkelingen.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3 JAAR

 

5 JAAR

 

PEILDATUM

 

Risicometer 4