Income Fund

Het Hof Hoorneman Income Fund belegt voornamelijk in hoog-renderende bedrijfsobligaties (dit zijn obligaties met een hoger verwacht rendement, maar ook met een hoger risicoprofiel). Deze categorie van obligaties doet het erg goed in deze tijden van matige economische groei en lage inflatie. 

Het Hof Hoorneman Income Fund heeft als doelstelling het behalen van een rendement dat op de lange termijn hoger ligt dan het rendement van de Markit iBoxx Eur Liquid high yield Total Return Index (IBOXXMJA). Het fonds streeft er bovendien naar om voldoende inkomen uit haar beleggingen te genereren om in staat te zijn eenmaal per kwartaal ofwel viermaal per jaar een dividend uit te keren. Hiermee is het fonds een goede keuze voor beleggers die graag op regelmatige basis een aanvulling op hun inkomen wensen te ontvangen.

Income Fund|IF

Beleggingen in het Hof Hoorneman Income Fund kennen een aandelenrisico. Dit komt door de samenstelling van de portefeuille van het fonds. Immers, naarmate de rating van een obligatie lager is stijgt de risicopremie waardoor zo’n obligatie grotere koersuitslagen en dus een hogere koersbeweeglijkheid heeft. Het Hof Hoorneman Income Fund is daarom niet geschikt voor beleggers die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman Income Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand mei

Het Hof Hoorneman Income Fund heeft in de maand mei een rendement gerealiseerd van -0,9% waardoor het rendement over de eerste vijf maanden van 2019 uitkomt op 2,5%.

De performance over de maand mei was relatief vlak. Na de voortvarende start van het jaar is er nervositeit in de financiële markten geslopen. Een oplossing voor de handelsoorlog tussen de V.S. en China bleek toch verder buiten bereik dan initieel gedacht. Dit was echter niet het enige dat president Trump bezighield. Mexico kijkt tegen mogelijk verhoogde handelstarieven aan als vergelding op een gebrek aan inzet tegen de illegale immigratieproblemen en ook tegen India is de toon verscherpt waarbij het huidige gunstige handelsakkoord met de V.S. mogelijkerwijs ten nadele van India wordt aangepast. Daarnaast zijn ook de spanningen in het Midden-Oosten rond Iran toegenomen. Beleggers zijn hierdoor een stuk terughoudender geworden en kijken uit naar de respons van de centrale banken. Mogelijke renteverlagingen om de economie te stimuleren lijken daarbij niet uitgesloten.

Aan de portefeuille zijn twee posities toegevoegd. Ondanks dat deze posities nieuw zijn, waren we in beide gevallen al bekend met de uitgevende instanties. De eerste betreft een 8.375% USD-lening van DNO met een looptijd tot mid-2024. Deze Noorse olie- en gasoperator heeft recent Faroe Petroleum overgenomen. De nieuwe obligatie is onder andere gebruikt om een deel van een eerder uitgegeven obligatie af te lossen en om een deel van een eerder uitgeven Faroe Petroleum obligatie af te lossen. De tweede lening is van de Norddeutsche Landesbank, met een (USD) coupon van 6.25% en een looptijd tot 2024.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3 JAAR

 

5 JAAR

 

PEILDATUM

 

Risicometer 3