HOF HOORNEMAN GLOBAL FUND

U wilt beleggen in de beste bedrijven wereldwijd? Dan is het nieuwe Hof Hoorneman Global Fund interessant voor u. Het fonds is uit het oogpunt van risicospreiding bovendien een goede aanvulling in elke beleggingsportefeuille.

Het beursgenoteerde Hof Hoorneman Global Fund is opgericht op 14 februari 2017. Het Global Fund is sinds 15 februari 2017 net als alle andere Hof Hoorneman Beleggingsfondsen dagelijks genoteerd en aan te kopen via uw Hof Hoorneman Rekening.

Het Hof Hoorneman Global Fund is gericht op vermogensgroei op lange termijn door te beleggen in aandelen van ondernemingen wereldwijd. De fondsbeheerder maakt actieve keuzes en belegt in maximaal 50 ondernemingen. Bedrijven met een sterke balans, gezonde kasstromen, consistent beleid met focus op de lange termijn en een sterke marktpositie.

Deze ondernemingen hebben veelal leidende posities in een markt met hoge toetredingsdrempels. Denk hierbij aan ondernemingen met sterke merken, goede patenten en schaalvoordelen.

Global Fund|GF

Het fonds streeft naar een goede verhouding tussen risico en rendement. Een gezonde spreiding over landen en sectoren speelt bij die keuze uiteraard een belangrijke rol. Meer informatie over dit fonds treft u aan in het blok ‘documenten’; Prospectus, Essentiële Beleggersinformatie en de brochure van het fonds zelf.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand september

Het Hof Hoorneman Global Fund heeft in september een rendement gerealiseerd van 3,8%. Hiermee komt het rendement over de eerste negen maanden van 2019 op 20,9%.

Ondanks verschillende geopolitieke perikelen, waaronder een aanstaande afzettingsprocedure van de Amerikaanse president en een aanval op oliefaciliteiten in Saoedi-Arabië, was de maand september een goede maand voor large-cap aandelen. De rendementen werden geholpen door renteverlagingen in de V.S. en in de eurozone. Kanttekening hierbij is dat dit effect gunstiger is voor groeiaandelen dan voor waarde-aandelen.

Naast een aantal posities die zijn uitgebreid op een aantrekkelijk koersniveau is Berkshire Hathaway aangekocht. Dit investeringsvehikel van Warren Buffett bezit een aantrekkelijke collectie bedrijven, zowel in volledige eigendom als beursgenoteerd. De kern van Berkshire bestaat uit verschillende verzekeraars met sterke marktposities. De balans van Berkshire is altijd sterk geweest. Momenteel staat er meer dan USD 100 miljard aan kas op de balans in afwachting van aantrekkelijk gewaardeerde kansen. Hoewel Buffett en compagnon Munger inmiddels een hoge leeftijd hebben bereikt, is er een degelijk opvolgingsplan ontwikkeld.

EssilorLuxottica en Zürich Financial Services zijn geheel verkocht. De koers van EssilorLuxottica heeft prima gerendeerd, terwijl de governance problemen nog niet geheel zijn opgelost. De sterke balans is ingezet voor een verhoogd dividend en de overname van GrandVision. Zürich is een Zwitserse verzekeraar die sinds aankoop aantrekkelijke dividenden heeft betaald. Nadat de aandelenkoers in september behoorlijk opliep achtten wij het koersdoel bereikt.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

5-JAARS

 

PEILDATUM

 

Global Fund

Risicometer 5

DEELNEMEN?
Open hier uw
Hof Hoorneman Rekening