HOF HOORNEMAN GLOBAL FUND

U wilt beleggen in de beste bedrijven wereldwijd? Dan is het nieuwe Hof Hoorneman Global Fund interessant voor u. Het fonds is uit het oogpunt van risicospreiding bovendien een goede aanvulling in elke beleggingsportefeuille.

Het beursgenoteerde Hof Hoorneman Global Fund is opgericht op 14 februari 2017. Het Global Fund is sinds 15 februari 2017 net als alle andere Hof Hoorneman Beleggingsfondsen dagelijks genoteerd en aan te kopen via uw Hof Hoorneman Rekening.

Het Hof Hoorneman Global Fund is gericht op vermogensgroei op lange termijn door te beleggen in aandelen van ondernemingen wereldwijd. De fondsbeheerder maakt actieve keuzes en belegt in maximaal 50 ondernemingen. Bedrijven met een sterke balans, gezonde kasstromen, consistent beleid met focus op de lange termijn en een sterke marktpositie.

Deze ondernemingen hebben veelal leidende posities in een markt met hoge toetredingsdrempels. Denk hierbij aan ondernemingen met sterke merken, goede patenten en schaalvoordelen.

Global Fund|GF

Het fonds streeft naar een goede verhouding tussen risico en rendement. Een gezonde spreiding over landen en sectoren speelt bij die keuze uiteraard een belangrijke rol. Meer informatie over dit fonds treft u aan in het blok ‘documenten’; Prospectus, Essentiële Beleggersinformatie en de brochure van het fonds zelf.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand januari

Het Hof Hoorneman Global Fund heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van 6,3%.

Wereldwijd laten de beurzen een behoorlijk herstel zien, de koers van het Global Fund is hier geen uitzondering op. De verschillen per segment zijn wel aanzienlijk. De koersen van de IT-bedrijven in portefeuille lieten een fors herstel zien. Bedrijven die minder afhankelijk zijn van economische groei, zoals telecombedrijven en producenten van consumentenproducten, lieten een kleinere koersstijging zien.

De aankopen gedurende januari waren allemaal ophogingen van bestaande posities, namelijk ABB, ABN AMRO Group, Henkel en Reckitt Benckiser. ABB is een industriële onderneming die haar Power Grids-divisie voor een mooie prijs heeft verkocht. ABN heeft een zeer sterke balans, een aantrekkelijk dividendrendement en zal vroeg of laat gaan profiteren van een oplopende rente. De koersterugval van Henkel en Reckitt Benckiser bood een mooie gelegenheid om de weging in de portefeuille te verhogen.

Het aantal verkopen bleef zeer beperkt. De positie in Nokia is tegen het einde van de maand geheel verkocht. Deze producent van telecomapparatuur lijkt fors te gaan profiteren van de investeringen voor de aanleg van 5G-netwerken. De weinige concurrentie die Nokia hierbij heeft zal naar verwachting nog verder afnemen, doordat er in veel markten zorgen zijn over de apparatuur van de Chinese concurrent Huawei en in mindere mate van ZTE. Op deze nieuwsberichten bereikte de koers het door ons gestelde koersdoel.

De eerste gepubliceerde kwartaalcijfers zijn bemoedigend. IBM rapporteerde een prima groei in haar dienstverlening voor de cloud. Deze groei zal naar verwachting nog versnellen door de geplande overname van RedHat. Ondanks alle angst voor een vertraging in de chipsector laat ASML opnieuw zien een stabiele speler te zijn met de bevestiging van alle doelstellingen. Verf- en coatingsproducent PPG heeft nog steeds last van oplopende grondstofkosten. Het doorvoeren van prijsverhogingen naar haar klanten kost tijd, waardoor de marge tijdelijk onder druk ligt. Ook tissueproducent Essity heeft te maken met oplopende grondstofkosten. Dit bedrijf wist de hogere prijzen in het vierde kwartaal al wel door te berekenen naar klanten, zonder dat dit ten koste ging van het verkoopvolume. Samen met kostenbesparingen zorgde dit voor zeer goede kwartaalcijfers.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

op jaarbasis


5-JAARS

 

op jaarbasis


RENDEMENT

 
 

over een periode van 5 jaar


PEILDATUM

 

Global Fund

Risicometer 5

DEELNEMEN?
Open hier uw
Hof Hoorneman Rekening