Emerging Markets Fund

Het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund belegt zowel direct als indirect in een groot aantal opkomende markten en in ondernemingen met bedrijfsmatige activiteiten in de opkomende markten. Dit zijn in beginsel landen in Latijns-Amerika, Midden-Amerika, Afrika en Oost-Europa inclusief Rusland, Turkije, Midden-Oosten en Azië/Pacific. Voor opname in onze portefeuille selecteren wij ondernemingen met een bovengemiddelde winstgroei en de potentie om zich (verder) te ontwikkelen tot een belangrijke speler. Hoewel de opkomende markten zeer beweeglijk kunnen zijn, leveren ze op langere termijn een extra rendement in een gespreide beleggingsportefeuille.

 

Emerging Markets Fund|EMF

 

De portefeuille van het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund combineert actieve individuele beleggingen met indextrackers. Door middel van de indextrackers worden ook actieve beslissingen genomen met betrekking tot de regionale blootstelling van het fonds. Zo kan meer of minder geld worden belegd in regio’s waarover onze analisten wel of niet enthousiast zijn. Een belegging in Hof Hoorneman Emerging Markets Fund is niet geschikt voor mensen die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman Emerging Markets Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand juli

Het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund heeft in juli een rendement gerealiseerd van +0,3%. Hiermee komt het rendement over de eerste zeven maanden van 2019 uit op +9,0%.

De relatief sterke Amerikaanse dollar zorgde er mede voor dat de opkomende markten in juli over het algemeen wat achterbleven bij de ontwikkelde markten. De Zuid-Koreaanse beurs reageerde negatief op een economisch conflict met Japan, waarbij Japan de afgelopen maand beperkingen invoerde op de levering van materialen voor elektronica aan Zuid-Korea. Het conflict vindt zijn oorsprong in gesteggel over de status van de Japanse vergoedingen voor Koreaanse dwangarbeid in de tweede wereldoorlog. Onder meer de beurzen van Taiwan en Turkije kenden een aanzienlijk positief rendement deze maand. In Turkije verlaagde de centrale bank de rente met 425 basispunten naar 19,75%. De Taiwanese markt trok aan onder leiding van de technologie-aandelen. 

Op 23 juli is er door de grootaandeelhouder van Atrium European Real Estate een bieding van EUR 3,75 per aandeel gedaan op de onderneming. Dit is een premie van 18% ten opzichte van de slotkoers van de dag ervoor. De verwachting is dat deze overname op 2 januari 2020 wordt afgerond.

Er zijn in de maand juli geen nieuwe transacties voor het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund uitgevoerd. De portefeuille kent momenteel een bovengemiddelde kaspositie.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

5-JAARS

 

PEILDATUM

 

Risicometer 5