China Value Fund

Het Hof Hoorneman China Value Fund belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de aanhoudend hoge groei van de binnenlandse consumptie. Zo’n 1,3 miljard Chinezen die steeds meer gaan consumeren, dat biedt natuurlijk interessante mogelijkheden.

Het fonds belegt in aandelen die door weinig andere partijen worden gevolgd. Hierdoor is de koers van deze aandelen vaak lager dan de werkelijke waarde van het bedrijf. Daarnaast profiteert het fonds van de groeiende vraag van de Chinese middenklasse naar producten met een betere kwaliteit. In de portefeuille wordt bovendien vaak gekozen voor beleggingen in bedrijven die een beschermde positie hebben in de markt, bijvoorbeeld door plaatselijke wet- en regelgeving of door het bezit van een bepaalde technologie.

China Value Fund|CVF

Het Hof Hoorneman China Value Fund is gericht op het behalen van een absoluut rendement. De doelgroep van Hof Hoorneman China Value Fund bestaat uit beleggers die streven naar vermogensgroei op langere termijn. Het fonds is niet geschikt voor beleggers die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman China Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand september

Het Hof Hoorneman China Value Fund heeft in september een rendement van -0,8% behaald. Hiermee komt het rendement over de eerste negen maanden op -5,6%.

In september hebben we onze positie in Hui Xian REIT, verhuurder van winkelcentra en kantoren in Beijing en Chongqing, verkocht. De koers van dit bedrijf is relatief goed blijven liggen en we vinden het geen duur aandeel, maar we zien Chinese bedrijven met meer potentieel en vinden die een interessantere investering.
 
Zo hebben we in afgelopen maand bijgekocht in een aantal ondernemingen die koersmatig een slechte ontwikkeling hebben doorgemaakt, maar waar de fundamentele ontwikkelingen onveranderd positief zijn. Een voorbeeld hiervan is Greatview Aseptic Packaging. Dit bedrijf is de concurrent van Tetra Pak in China en levert verpakkingsmateriaal aan met name de Chinese zuivelindustrie. Deze markt laat door de toenemende middenklasse in China een gezonde groei zien en Greatview kan daarvan profiteren. Bovendien is Greatview succesvol met zijn expansie richting Europa en zal in de komende jaren geïnvesteerd worden in Zuidoost-Azië. Wij zijn van mening dat een handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten een beperkte invloed zal hebben op de winst- en omzetcijfers van Greatview. Daarnaast hebben we onze belegging in Pacific Textiles vergroot. Ook bij Pacific Textiles heeft de koers van het aandeel onder druk gelegen als gevolg van eenmalige kosten dit boekjaar. Wij vinden dit gegeven de ontwikkelingen bij het bedrijf ongegrond. Daarbij heeft het Japanse Toray vorig jaar een belang gekocht in Pacific Textiles op een koers ver boven de huidige prijs.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

op jaarbasis


5-JAARS

 

op jaarbasis


RENDEMENT

 
 

over een periode van 5 jaar


PEILDATUM

 

Risicometer 6