China Value Fund

Het Hof Hoorneman China Value Fund belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de aanhoudend hoge groei van de binnenlandse consumptie. Zo’n 1,3 miljard Chinezen die steeds meer gaan consumeren, dat biedt natuurlijk interessante mogelijkheden.

Het fonds belegt in aandelen die door weinig andere partijen worden gevolgd. Hierdoor is de koers van deze aandelen vaak lager dan de werkelijke waarde van het bedrijf. Daarnaast profiteert het fonds van de groeiende vraag van de Chinese middenklasse naar producten met een betere kwaliteit. In de portefeuille wordt bovendien vaak gekozen voor beleggingen in bedrijven die een beschermde positie hebben in de markt, bijvoorbeeld door plaatselijke wet- en regelgeving of door het bezit van een bepaalde technologie.

China Value Fund|CVF

Het Hof Hoorneman China Value Fund is gericht op het behalen van een absoluut rendement. De doelgroep van Hof Hoorneman China Value Fund bestaat uit beleggers die streven naar vermogensgroei op langere termijn. Het fonds is niet geschikt voor beleggers die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman China Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand januari

Het Hof Hoorneman China Value Fund heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van 5,9%.

De Chinese economie laat tekenen van een groeivertraging zien en dit heeft eveneens zijn effect op de autoverkopen die recent een daling lieten zien. Aandelen van ondernemingen die afhankelijk zijn van deze verkopen hebben hierdoor in 2018 een slecht koersresultaat geboekt. Wij verwachten op termijn een herstel van de autoverkopen en hebben van de koersdaling gebruik gemaakt om posities in deze bedrijven op te bouwen. Zo hebben we in januari onder andere een belang gekocht in Brilliance. Brilliance is de joint-venture partner van BMW in China en in 2018 is onder druk van BMW overeengekomen dat Brilliance de helft van zijn belang in de joint-venture zal verkopen aan BMW. De koers van Brilliance is door deze herstructurering van de joint-venture gecombineerd met de dalende autoverkopen in China naar onze mening te ver gedaald. Daarnaast hebben we de afgelopen maand de posities in Johnson Electric en Minth uitgebreid.

In januari kwam het sportmerk Xtep met het bericht dat de omzet in 2018 met ongeveer 25% is toegenomen en dat de winst meer dan 50% hoger zal liggen dan een jaar eerder. De koers van Xtep is op basis van deze ontwikkelingen fors opgelopen. Wij vinden dat hiermee een belangrijk deel van de goede ontwikkelingen al tot uiting komt in de koers en hebben onze positie verlaagd.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

op jaarbasis


5-JAARS

 

op jaarbasis


RENDEMENT

 
 

over een periode van 5 jaar


PEILDATUM

 

Risicometer 6