China Value Fund

Het Hof Hoorneman China Value Fund belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de aanhoudend hoge groei van de binnenlandse consumptie. Zo’n 1,3 miljard Chinezen die steeds meer gaan consumeren, dat biedt natuurlijk interessante mogelijkheden.

Het fonds belegt in aandelen die door weinig andere partijen worden gevolgd. Hierdoor is de koers van deze aandelen vaak lager dan de werkelijke waarde van het bedrijf. Daarnaast profiteert het fonds van de groeiende vraag van de Chinese middenklasse naar producten met een betere kwaliteit. In de portefeuille wordt bovendien vaak gekozen voor beleggingen in bedrijven die een beschermde positie hebben in de markt, bijvoorbeeld door plaatselijke wet- en regelgeving of door het bezit van een bepaalde technologie.

China Value Fund|CVF

Het Hof Hoorneman China Value Fund is gericht op het behalen van een absoluut rendement. De doelgroep van Hof Hoorneman China Value Fund bestaat uit beleggers die streven naar vermogensgroei op langere termijn. Het fonds is niet geschikt voor beleggers die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman China Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand mei

Het Hof Hoorneman China Value Fund heeft in mei een rendement gerealiseerd van -6,4%. Het rendement over 2019 komt hiermee op 5,4%.

De maand mei was een onrustige maand, ook voor de Chinese aandelenmarkten. Daar waar de V.S. en China op weg leken naar een handelsakkoord, lijkt dit nu weer wat verder weg te zijn met dreigementen over nieuwe tarieven en een ban op Huawei. Niet alleen ondernemingen die veel exporteren naar de Verenigde Staten werden geraakt, aandelenkoersen daalden over de brede linie in China en Hongkong. Wij hebben gebruik gemaakt van de lagere koersen om sommige posities verder uit te breiden. Zo hebben we een tweetal Chinese ondernemingen, Texhong en Johnson Electric, met eveneens fabrieken buiten China bijgekocht. Deze ondernemingen hebben de flexibiliteit om de Amerikaanse markt vanuit hun fabrieken buiten China te bedienen. Dit beperkt de negatieve invloed van het handelsconflict op deze bedrijven. Van onze positie in Le Saunda hebben we afscheid genomen. Bij deze onderneming werd een hoog eenmalig dividend aangekondigd en hier reageerde de koers positief op. Door de slechte ontwikkelingen in de operationele activiteiten hebben we dit beperkte koersherstel gebruikt om de positie te verkopen.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3 JAAR

 

5 JAAR

 

PEILDATUM

 

Risicometer 6