China Value Fund

Het Hof Hoorneman China Value Fund belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de aanhoudend hoge groei van de binnenlandse consumptie. Zo’n 1,3 miljard Chinezen die steeds meer gaan consumeren, dat biedt natuurlijk interessante mogelijkheden.

Het fonds belegt in aandelen die door weinig andere partijen worden gevolgd. Hierdoor is de koers van deze aandelen vaak lager dan de werkelijke waarde van het bedrijf. Daarnaast profiteert het fonds van de groeiende vraag van de Chinese middenklasse naar producten met een betere kwaliteit. In de portefeuille wordt bovendien vaak gekozen voor beleggingen in bedrijven die een beschermde positie hebben in de markt, bijvoorbeeld door plaatselijke wet- en regelgeving of door het bezit van een bepaalde technologie.

China Value Fund|CVF

Het Hof Hoorneman China Value Fund is gericht op het behalen van een absoluut rendement. De doelgroep van Hof Hoorneman China Value Fund bestaat uit beleggers die streven naar vermogensgroei op langere termijn. Het fonds is niet geschikt voor beleggers die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman China Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand juli

Het Hof Hoorneman China Value Fund heeft in juli een rendement gerealiseerd van -0,2%. Het rendement over de eerste zeven maanden van 2019 komt hiermee op 4,6%.

Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten blijft op de korte termijn bepalend voor het verloop van aandelenkoersen op de beurs van Hongkong. Daarbij zorgen ook de protesten in Hongkong voor een versterking van het negatieve sentiment. De handelsoorlog en de onzekerheid die deze met zich meebrengt leidt in sommige sectoren tot een terughoudendheid bij afnemers. Om deze reden kwam Texhong Textile met het bericht dat de winst in de eerste zes maanden van het jaar tussen de 20-25% lager zal liggen dan een jaar eerder. Ook in de autoindustrie zien we, zoals al in eerdere verslagen aangegeven, een verzwakking van de eindmarkten.
Aan de andere kant zijn er ook ondernemingen die een prima ontwikkeling doormaken. Zo kwamen zowel Chaowei als Fufeng met een aankondiging dat de winst in de eerste zes maanden substantieel hoger zal uitkomen dan een jaar eerder. Ook Vinda wist gunstige ontwikkelingen te presenteren. In de komende maand zullen de meeste bedrijven hun resultaten over de eerste zes maanden van het jaar rapporteren.

Gezien de toenemende onzekerheid als gevolg van het handelsconflict, de protesten in Hongkong en de daling van de Chinese munt hebben we op dit moment een bovengemiddelde kaspositie in het fonds. Er zijn de afgelopen maand geen nieuwe transacties uitgevoerd.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

5-JAARS

 

PEILDATUM

 

Risicometer 6