China Value Fund

Het Hof Hoorneman China Value Fund belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de aanhoudend hoge groei van de binnenlandse consumptie. Zo’n 1,3 miljard Chinezen die steeds meer gaan consumeren, dat biedt natuurlijk interessante mogelijkheden.

Het fonds belegt in aandelen die door weinig andere partijen worden gevolgd. Hierdoor is de koers van deze aandelen vaak lager dan de werkelijke waarde van het bedrijf. Daarnaast profiteert het fonds van de groeiende vraag van de Chinese middenklasse naar producten met een betere kwaliteit. In de portefeuille wordt bovendien vaak gekozen voor beleggingen in bedrijven die een beschermde positie hebben in de markt, bijvoorbeeld door plaatselijke wet- en regelgeving of door het bezit van een bepaalde technologie.

China Value Fund|CVF

Het Hof Hoorneman China Value Fund is gericht op het behalen van een absoluut rendement. De doelgroep van Hof Hoorneman China Value Fund bestaat uit beleggers die streven naar vermogensgroei op langere termijn. Het fonds is niet geschikt voor beleggers die weinig of geen beleggingsrisico willen of kunnen lopen.

Hof Hoorneman China Value Fund is beursgenoteerd en wordt dagelijks verhandeld.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Verslag van de beheerder over de maand mei

Het Hof Hoorneman China Value Fund heeft in mei een rendement van 7,7% behaald. Hiermee komt het rendement over de eerste vijf maanden van het jaar op 4%.

Met name de retailers in de portefeuille wisten de afgelopen maand een positief resultaat te behalen. De marktomstandigheden in zowel China als Hongkong lieten een verbetering zien, waardoor de winstgevendheid kon verbeteren. Het meest opvallend binnen de portefeuille van het fonds waren IT en XTep.

IT is een retailer van kleding met winkels in China, Hongkong en Japan. De ontwikkelingen in de winkels in China en Japan zijn de laatste jaren prima, maar dit werd geneutraliseerd door de verlieslatende vestigingen in HK. Nu de winkels in HK weer winstgevend zijn wordt de gezonde ontwikkeling in China en Japan beter zichtbaar.  

De ontwikkelingen bij Xtep, een Chinees sportmerk met een focus op running, zijn eveneens positief. De onderneming heeft de laatste jaren zijn distributienetwerk geherstructureerd. Dit proces is inmiddels afgerond en de positieve effecten daarvan worden zichtbaar. Dit gaat samen met een positieve ontwikkeling van de omzet en een verbeterde brutomarge.

Een opvallend positieve koersontwikkeling was ook te zien bij Texhong Textile. Deze onderneming is de marktleider op het gebied van synthetische garen met fabrieken in zowel China als Vietnam. Als marktleider weten ze continue marktaandeel te winnen in deze gefragmenteerde industrie. Ondanks de verwachting van een sterk stijgende winst in 2018 en de sterke positie van de onderneming in de industrie hebben de aandelen een lage waardering.

YEAR TO DATE

 

12 MAANDEN

 

3-JAARS

 

op jaarbasis


5-JAARS

 

op jaarbasis


RENDEMENT

 
 

over een periode van 5 jaar


PEILDATUM